instagram

130   2846
137   3471
37   2534
130   4962
112   4009

Dat was schrikken: Eerste keer een allergische reactie

Mijn kleine meid werd woensdagochtend wakker met rode vlekjes en bultjes over haar hele lichaam, maar voornamelijk in haar gezichtje. Wat is dit!?

De kracht van social media

Allereerst iedereen bedankt voor de lieve berichtjes en het meedenken. Gisteren deelde ik via mijn social media kanalen Instagram en Facebook dat J. niet lekker was en vele mensen hebben met mij meegedacht wat het nou zou kunnen zijn. Naast de de lieve berichtjes heb ik ook vele vragen gekregen. Zijn er zoveel om te beantwoorden dat ik heb besloten om er een blogpost over te schrijven.

Verhoging

Dinsdagmiddag haalde ik J. op van het kinderdagverblijf en zei de leidster: “Zo, je bent net op tijd! Ik had haar temperatuur net opgemeten en zij is 38.5 graden.” Ach mijn popje toch. Kom we gaan lekker naar huis.

Opgezwollen gezichtje en rode bultjes

Allergische reactie
‘s Morgens rond 8.00

Woensdagochtend rond half 7 werden wij wakker. J. haar hoofdje zat onder de rode plekken en bultjes. Het zag er niet goed uit. Ik ging haar omkleden en verschonen en toen kwam ik tot de ontdekking dat haar hele lichaampje onder zat!! Wat is dit!? Nu was het wachten tot 8 uur zodat ik een afspraak kon maken bij de huisarts.

Allergische reactie

Voordat wij naar de huisarts gingen had ik in mijn stories op Instagram gedeeld hoe ze er op dat moment uitzag. Mijn inbox overstroomde meteen. Vele riepen een allergische reactie. Ik dacht dat ook, maar vanwege de verhoging sloot ik een kinderziekte niet uit. Bij de huisarts werd het duidelijk dat dit echt om een allergische reactie ging en niet om een kinderziekte. De verhoging en haar nare hoest kwamen door een virus die ze te pakken had. Dus het was dubbel feest.

Allergische reactie baby
Voordat wij een bezoekje brachten aan de huisarts

Wat zou het kunnen zijn?

Van alles! Via social media kreeg ik de meest uiteenlopende suggesties. De een zei hooikoorts, de ander pinda en of noten, de zon is ook genoemd, wasmiddel, bepaald beleg, ei noem maar op! Ik heb contact opgenomen met het kdv om te vragen wat zij dinsdag allemaal heeft gehad. Zij konden ook niets bedenken. Ze heeft hebben haar in ieder geval niets anders dan normaal te eten en te drinken gegeven. En buiten dat om, hoe snel treedt een allergische reactie op? Naar mijn idee vrij snel..
We hebben dinsdagavond bij moeders rijst met bruine bonen gegeten. Moeders had er wel nootmuskaat in gedaan, dat is tot nu toe het enige wat ik zou kunnen bedenken. Maar dan kom ik weer bij het punt, hoe snel treedt een allergische reactie op. Het blijft dus een raadsel.

Wat nu?

Een dag na de allergische reactie en na tweemaal innemen van Xyzal

Wij hebben Xyzal meegekregen. Hierin zit Cetirizine. Dit zorgt ervoor dat de rode plekjes, zwellingen en jeuk afnemen. We zijn nu een dag verder en de zwellingen en bulten zijn aanzienlijk minder (zie foto). Xyzal is een medicijn in een vorm van een drankje waar zij tweemaal per dag 2 mm van moet krijgen tot dat de klachten helemaal over zijn. Ik ga hier zeker niet te lang mee door, want de bijwerkingen vind ik voor zo’n klein meisje best heftig. Hoofdpijn, droge mond en slaperig/suf.

Voor nu moeten wij goed bijhouden wat zij binnenkrijgt en met welke stoffen zij in aanmerking komt etc. Het zal een zoektocht worden, maar bepaalde dingen als pinda en noten allergie kunnen wij bijvoorbeeld al uitsluiten. Ze heeft namelijk vaker een broodje pindakaas of Nutella gegeten. Laat het afstrepen maar beginnen..

Liefs,
Nova

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Karin
    16 april 2019 / 5:34 pm

    Wij hebben ook zoiets gehad. Ook zo een middel en zelfs prednison toegediend gekregen want ze kregen het maar niet onder controle. Totaal geen aanknopingspunten. Dan gaan uitpluizen. We denken hier een lichte vorm van HIT. Als ze een verminderde weerstand heeft, dan werken de HIT verergerende stoffen meer. Wij kwamen daarbij uit op zuurkool. Dat is gefermenteerd en bevat veel histamine daardoor. Ze eet van nature ook al geen kaas tomaat e.d. We dringen dat zeker ook niet op. Als ze vakantie hebben ga ik toch nog eens zuurkool proberen om te kijken of ze weer uitslag krijgt. Ze heeft het nog een paar keer heel licht gehad en meteen 1 of 2x het drankje en verdwijnt het weer snel.
    Wellicht heb je iets hieraan.