instagram

29   2043
155   5700
25   1121
213   4253
43   2892

E.J.B. 5 maanden

E. is alweer 5 maanden oud. Ik kan er gewoon niet over uit hoe snel alles gaat. Elke dag ga ik hem steeds leuker en leuker vinden. Zo bijzonder om dit allemaal mee te mogen maken! Benieuwd wat hij allemaal al kan? Lees dan gauw verder.

KnutseltekeningNet pas 5 maanden mama en nu al mijn eerste tien minuten gesprek gehad op het KDV! Dan voel je je wel echt een ouder. Je gaat met een ‘juf’ praten over hoe je kind het doet. In dit geval hoe hij zich ontwikkeld. Het is natuurlijk altijd anders omdat hij daar maar een dag of anderhalve dag in de week is. Dus zij zien bepaalde dingen niet die hij thuis wel doet, maar dat maakt niet uit! Ik zie hem het vaakst en weet wat hij allemaal kan. Ik heb ook zijn eerste knutselwerkje mogen bewonderen. Nou, dan ben je toch wel heel erg trots hoor!

TandjesMet 5 maanden kan ik..
Hij is echt een heerlijke baby, lekker makkelijk en geen gedoe. Hij heeft duidelijk zichtbaar 2 onder tandjes. Hij slaapt nu over het algemeen door en als hij wakker wordt, dan is dat negen van de tien keer met een brede glimlach op zijn gezichtje! Hij is lekker bewegelijk. Met 2,5 maand rolde hij van buik naar rug, maar nu is dat ook van rug naar buik! Hij kan continu op je schoot springen. Hij kan dit ook al los op de bank. Wat hij ook zonder enige moeite doet, is los staan op mijn schoot tegen mij aanleunend. En het zitten gaat ook steeds beter. Echt een sterk ventje van 8075 gram en 67 cm!

Hij brabbelt steeds meer en meer. Soms zoveel, dat ik de tv of mezelf niet eens goed kan verstaan! Hij is het ‘dwingen’ (ik weet niet eens of dat op deze leeftijd al kan, maar het lijkt er in ieder geval heel erg op!) aan het uitproberen. Een heel zeurend geluid maken als hij even niet in zijn stoeltje wilt zitten. Na een paar minuten is dat overigens weer over. Ach, het is het proberen waard.

Nu ik 5 maanden mama ben, merk ik dat ik steeds trotser word op E. Ik kan naar hem kijken en echt helemaal wegsmelten. Echt dat typische wegsmelten wat de meeste moeders hebben! En ik schaam me er zeker niet voor. Ik vind het alleen wel jammer dat hij zo vlot is met veel dingen, ik krijg hem namelijk nooit meer zo klein! Ik zei laatst zelfs van: “Ik zou nu gewoon weer terug willen gaan naar voor de bevalling, want dan kan ik alles weer opnieuw meemaken!” Ja, het is echt heel erg.. Ben net 5 maanden geleden bevallen.

Herken jij jezelf hier in? 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 16 april 2015 / 4:08 pm

  Aahhh wat gaat de tijd toch snel!
  Het is inderdaad wel aardig herkenbaar, net alsof ze ouder worden dat je dan pas het gevoel krijgt echt mama te zijn. Ze herkennen je, ze willen bij JOU zijn als ze verdrietig zijn!

  Liefs Karin

  • More Than a Mom
   16 april 2015 / 4:11 pm

   Ja! Precies, het is zo’n onbeschrijflijk gevoel!! Als ik aan kom lopen dan herkent hij me meteen! Zo schattig.

 2. Jane
  15 april 2015 / 8:07 am

  Awhh, E. Gaat echt hard ja. Maar gelukkig laat hij ons allemaal genieten. Zo’n kind wilt iedereen, maar echt.. Xx aan E.

  • More Than a Mom
   15 april 2015 / 9:40 am

   Wat lief!! Genieten laat hij ons zeker, echt een heerlijk kind!
   En kusjes terug xx