instagram

150   5546
25   1098
213   4231
43   2885
215   6228

Wanneer je wel even een basischool denkt te kiezen…

E. is bijna 4 jaar oud en ik heb pas sinds afgelopen week definitief de basisschool voor hem gekozen. Ik had verwacht dat dit mij veel makkelijker zou afgaan, maar dat viel wat tegen vandaar dat ik zo laat ben. Benieuwd naar de zoektocht?

Lekker makkelijk

Zoals jullie weten ben ik vorig jaar verhuisd naar een klein dorp. Ik heb het hier nog hartstikke naar mijn zin en ze hebben hier ook basisscholen dus dacht ik: “Dan gaat hij gewoon hier naar school.” Als ik heel eerlijk ben, dan schonk er niet echt veel aandacht aan. Een basisschool kies ik wel even dacht ik, maar dat viel een beetje tegen. Ik wilde alles voor de zomervakantie geregeld hebben, maar dat is helaas niet gelukt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mij er best voor schaamde dat ik zo laat een basisschool voor hem had gekozen, maar ook dit kan ik natuurlijk gewoon met mijn volgers delen.

Petrol Kids

Basisshool #1

In april dit jaar zijn wij gaan kijken naar een van de basisscholen in het dorp. Als ik heel eerlijk ben was ik niet heel enthousiast, maar ik stopte dat weg. Het was niet wat ik van een basisschool had verwacht, maar ik dacht laat ik het maar gewoon doen. Het is dichtbij en dan heeft hij zijn vriendjes ook in de buurt. Ik negeerde het dus eigenlijk gewoon.

Het bleef knagen

Petrol Kids

Ik had hem nog niet op die school ingeschreven, iets hield mij toch tegen. In de zomervakantie, terwijl ik hoog zwanger was, bedacht ik mij dat ik hem helemaal niet op die school wilde hebben. De school staat ook helemaal niet goed aangeschreven. Het gaat wel om de toekomst van mijn kind. Leuk dat het dichtbij is en dat hij zijn klasgenootjes in de buurt heeft wonen, maar daarmee haal ik niet alles uit mijn kind wat erin zit. Ik besloot om de zoektocht na de zomervakantie voort te zetten in mijn oude woonplaats waar ik ook werk, dus dat scheelt.

Basisschool #2

Mijn oog viel op een basisschool dat goed scoorde en waar Engelse les wordt gegeven door een vakdocent vanaf groep 1. Ik ging er blanco heen, zonder verwachtingen. Ik kwam er echt heel enthousiast uit! Dit was precies wat ik in gedachten had. Alles werd mij duidelijk uitgelegd. Hij voelde zich op zijn gemak en zij hadden zich voorbereid op onze komst door hem een kleurplaat en een doosje potloden met zijn naam mee naar huis te geven als aandenken.

Basisschool bezichtigen

Nog eentje om er zeker van te zijn

Ik had besloten om naar nog 1 basisschool te gaan om er zeker van te zijn dat basisschool #2 echt de school zou worden. Eerst dacht ik: “Nee, dat moet je niet doen! Dan maak je het nog moeilijker voor jezelf.” Maar ik schoof die gedachte gauw opzij, want ik wil echt heel zeker zijn van mijn keuze dus maakte ik een afspraak met een andere basisschool die ook erg goed stond aangeschreven.

Basisschool #3

Toen ik de basisschool binnenliep, dacht ik wel even van oh no, dit gaat nog een hele lastige keuze worden. Tot dat ik het gesprek aanging met de directeur. Toen werd het mij snel duidelijk dat dit ‘m ook niet zou worden. De sfeer die er hing vond ik zelf niet heel fijn en dat merkte E. ook. Hij zei na ongeveer een half uur: ” Ik wil nu weg mama.” En hij liep zo richting de uitgang.. Als hij al heel snel uit de school wil, dan zegt dat voor mij (gelukkig) genoeg.

Basisscholen bezoeken

Definitieve keuze

De keuze is dus echt uitgegaan naar basisschool #2. Voor mij klopte het gewoon. Ik ben zo blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en dus verder ben gaan kijken. Nu breng ik hem over een maandje met een gerust hart naar school om te wennen. Over 2 maanden zal hij dan ook echt gaan starten als kleuter. Heel erg spannend, voor hem en voor mij, maar zo enorm leuk! Hij heeft er heel erg veel zin in en dat doet mij erg goed.

Petrol Kids

Outfit is van Petrol Industries Kids

Wist jij al snel naar welke basisschool jouw kind zou gaan? Of heb je net als ik even moeten zoeken?

 

 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *