instagram

Het kan in Almere: kindertips

Wij waren uitgenodigd om een paar dagen Almere te ontdekken. Hartstikke leuk, want ik kom zelf nauwelijks tot nooit in Almere. Er was een planning voor ons gemaakt waar wij ons met alle plezier aan hebben gehouden.

Almere

We hebben twee volle dagen doorgebracht in deze fijne stad! Ik nam mijn volgers tijdens deze dagen met ons mee door foto’s en video’s te delen op mijn socials. Omdat ik na ons bezoekje nog regelmatig berichtjes ontvang met vragen over Almere, heb ik besloten om een artikel te schrijven over ons verblijf! Kan je het rustig op je gemak nalezen. Wil je graag de vlog bekijken die ik hierover heb gemaakt? Zie die hier onder. En anders lees je lekker rustig verder!

Zaterdag

Buitengewoon Lekker (lunch)

We startte ons Almere avontuur bij Buitengewoon Lekker waar wij hebben genoten van een heerlijke lunch en waar de kinderen ongestoord konden spelen bij het naastgelegen Zuiderzee speelbos. Heel fijn dat het zo dicht bij elkaar ligt, want op die manier kunnen de kids na het eten lekker onder toezicht hun gang gaan.

Almere Jungle

Na de lunch gingen wij naar Almere Jungle. Ik had er zelf nog nooit over gehoord en had ook niet stiekem gekeken op internet wat ik er van kon verwachten, dus was het niet alleen voor de kinderen maar ook voor mij een verassing. We lieten het helemaal over ons heenkomen. Eenmaal gearriveerd werd het snel duidelijk wat het was. Het is een dierenpark, zoals de naam je waarschijnlijk al deed vermoeden. We maakte kennis met verschillende dieren en de kids vonden het geweldig!

Van der Valk Hotel

Na ons bezoekje aan Almere Jungle checkte we in bij het Van der Valk hotel dicht langs de snelweg. We hadden een mooie ruime kamer, met een bad en douche. Een tweepersoonsbed, eenpersoonsbed en een campingbedje waar J. in sliep. Er zijn in dit hotel ook familiekamers beschikbaar, maar die waren op de data dat wij gingen al volgeboekt. Maakte helemaal niets uit, want het was prima opgelost!

Kidsspeurtocht Almere

Nadat wij onze koffers in de kamer hadden gelegd, gingen wij er weer op uit. Dit keer naar het centrum van Almere. We deden een Kinderspeurtocht. Doormiddel van een speurtocht verkenden wij het centrum en hielden wij de kinderen bezig. E. (6) deed heel fanatiek mee en hield heel goed bij waar we waren gebleven. De kinderspeurtocht haal je bij het VVV kantoor in het centrum en is gratis. Ik raad het iedereen aan om daar even een kijkje te nemen, want je kan daar veel informatie vinden over Almere en omstreken! Zoals het het Kidsproof.nl foldertje waarin je alle leuke tips voor ouders & kids in (de buurt van) Almere kunt vinden.

Restaurant de Beren

We sloten de dag af bij restaurant de Beren. Dit restaurant bevond zich ook in het centrum. Wij hebben wel vaker bij een Beren restaurant gegeten, dus wisten wij wat we konden verwachten. Het leuke aan de Beren is dat er voor ieder wat wils is! Het assortiment is zo breed, dat er altijd wel wat tussen zit wat je lekker vindt of waar je op dat moment zin in hebt. Daarnaast is er ook een fijn plekje waar de kids voor of na het eten kunnen spelen. Ik wist niet dat zij nog energie hadden na de lange dag, maar geloof mij dat hadden ze! Ze waren niet weg te slaan uit het speelhoekje. Voor én na het eten hebben ze daar lekker gespeeld. Uiteraard hebben we allemaal ook lekker gegeten. Niet geheel onbelangrijk in een restaurant!

Zondag

Ontbijt van der Valk

We startte de ochtend na een fijne nachtrust met een lekker ontbijtje in het hotel. Ook hier was er genoeg keuze en hebben we een goede bodem kunnen leggen voor weer een volle dag die ons te wachten stond.

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders

Nadat wij waren uitgecheckt reden wij naar het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. Hier werden wij hartelijk onthaald en konden wij met verrekijkers over de Oostvaardersplassen kijken. Wauw, wat is het hier mooi!! Met de verschillende verrekijkers konden we nog verder kijken. Dit is voor iedereen toegankelijk. De meneer die er bij was vertelde ons ook wat meer over het natuurgebied. Hij richtte zich niet alleen op de volwassenen, maar zorgde er ook voor dat de kinderen genoeg meekregen.

Picknicken met Alpaca’s

Het was na een ochtendje te hebben gewandeld in het natuurgebied tijd voor een lunch. Dat deden wij niet zomaar, maar dat deden wij met alpaca’s! Ik had hier zelf echt nog nooit van gehoord en wist ook niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Toen we daar eenmaal waren werd het ons heel goed uitgelegd wat we gingen doen. We kregen een picknickmand en een kleed. In het picknickmandje zat eten voor ons en eten wat wij mochten eten en wat we ook met de alpaca’s mochten delen. De appels kon je gewoon vasthouden zodat ze het konden eten en de druiven moest je op een vlakke hand leggen.

Vooral J. vond dit GE-WEL-DIG. Ze genoot echt van de aanwezigheid van de alpaca’s. Ze gaf ze te eten, aaide ze en ze mochten ongestoord aan haar snuffelen. We hoorden niets anders dan: “Ze zijn echt schattig hè?”.
Het was een hele leuke ervaring en de kids waren helemaal in hun element.

Indoor mountainbike

Na het lunchen gingen de mannen, E. en zijn vader, lekker mountainbiken! Een actieve activiteit dat helemaal hun ding is. E. wilde dit altijd al heel graag doen en kon daarom ook echt niet wachten om op een mountainbike te stappen! Ik vond het stiekem een beetje spannend, omdat hij dit nog nooit eerder heeft gedaan. Hij heeft mij laten zien dat hij hier echt wel klaar voor was! Hij heeft het zo goed gedaan en dat blije gezichtje van hem iedere keer als hij voorbij reed. Priceless!

Jumping Jack

Van de ene actieve activiteit naar de andere! Na het indoor mountainbiken gingen we naar Jumping Jack een indoor trampoline park! Ik dacht oei, misschien iets te veel van het goede! Maar nee hoor! We gingen met z’n allen gezellig jumpen. Je verkijkt je er echt op hoe zwaar het is, maar wat hebben we toch gelachen tijdens het jumpen! Wel belangrijk om te weten is dat kinderen tot 5 jaar alleen mogen jumpen op zondag tussen 10 en 11. Het jumpen op andere tijden is vanaf 5 jaar.

Almere centrum

We hadden een gat van 1,5 uur in onze planning, dus besloten wij om weer naar het centrum te gaan. Het leuke aan dit centrum is niet alleen dat je natuurlijk lekker kan shoppen, maar de kids kunnen ook lekker spelen tijdens het shoppen door! Alsof ze nog niet moe waren (waren ze niet, gek genoeg). Er is een glijbaan, 2 trampolines en een klimwand waar de kinderen hun gang kunnen gaan. Ik vond het zelf mooi om te zien dat er zoveel aandacht is besteed voor de kinderen.

Smullen en Spelen

Hoe maak je je kind blij? Met pannenkoeken natuurlijk! Toen ik via mijn socials deelde dat we in Almere waren, kreeg ik al verschillende berichtjes van mensen over dat we echt langs Smullen en Spelen moesten gaan! Gelukkig voor ons stond dat ook op de planning. Wij houden echt van pannenkoeken, dus keken er al de hele dag naar uit. Toen de pannenkoeken ook nog eens hartstikke lekker bleken te zijn én de kids ook hier lekker konden spelen was het helemaal compleet. Dit kindvriendelijke restaurant met klantvriendelijk personeel is zeker een aanrader.

Huizen kijken in Almere

Een hobby van mij is verschillende (en mooie uiteraard) huizen bekijken. Zo werd ik ook helemaal enthousiast toen wij naar Smullen en Spelen reden, dat gelegen is in een nieuwbouw wijk (Nobelhorst) in Almere. We reden namelijk langs allemaal mooie huizen! Op de heenweg zei ik al: “Als we hebben gegeten, dan maken we even een rondje door de wijk hoor!” Zo gezegd, zo gedaan! Wij gingen, voordat wij naar huis gingen, nog even door de wijk. Nog even en ik had ergens aangebeld en gevraagd of ze mij een rondleiding wilde geven (grapje natuurlijk).

Almere: doen of niet?

Ik zeg doen! Ik was oprecht blij verrast van hoe leuk het was en hoeveel er te doen is. Niet alleen ik, maar zelfs ook de mensen die in Almere wonen en naar aanleiding van mijn stories die ik deelde meer te weten zijn gekomen over Almere! Dat zegt denk ik wel genoeg niet waar? Wij gaan dus zeker nog een keertje terug.

Ik ben benieuwd of jij Almere zo kende en of jij nu ook deze fijne stad een bezoekje gaat brengen naar aanleiding van het lezen van dit artikel. Let me know!

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Magda
    14 juli 2021 / 8:01 am

    Hoi leuk dat jullie zo genoten hebben van onze stad. Even kleine opmerking de kinderspeurtocht is niet gratis maar kost €2.50😘