instagram

Hoe voel ik mij echt bij de omgangsregeling?

Zoals je weet heb ik sinds een aantal maanden (bijna een jaar nu, het gaat enorm snel!!) een omgangsregeling met de vader van de E. en J. Maar hoe voel ik mij hier nu na bijna een jaar later bij?

Omgangsregeling

Om de ene week zijn de kinderen een weekend bij hun vader. Hij haalt ze vrijdagmiddag van de opvang en hij brengt ze maandagochtend weer naar school/de opvang. Prima geregeld! Tot nu toe houden wij ons allebei aan deze afspraak. Deze omgangsregeling hebben wij overigens niet vast laten zetten.

Me-time!

De papa-weekenden gebruik ik meestal om lekker tot rust te komen. Om te doen wat ik graag wil doen zonder kinderen, zonder gestoord te worden. Niets moet, alles mag. Ik heb geen verplichtingen naar anderen toe en ben alleen verantwoordelijk voor mijzelf. Ik kan zonder erbij na te denken gaan en staan waar ik maar wil. Ik kan alles doen waar ik zin in heb en ik hoef helemaal met niemand rekening te houden. Deze me-time heb ik gewoon echt nodig om op te laden. En daar maak ik zoveel mogelijk gebruik van, maar er zitten ook weekenden tussen waarbij het niet lukt..

Gemis

Ik maak helaas niet van alle weekenden optimaal gebruik om te kunnen doen wat ik graag wil doen zonder kinderen. De reden waarom, is omdat ik ze dan gewoon echt mis. Ben dan ook echt emo, terwijl ik weet dat ik hier gewoon even doorheen moet en ik ze na een paar dagen weer in mijn armen kan sluiten. Die weekenden zijn meestal als ik geen concrete plannen heb gemaakt en dan ga ik malen en weet ik oprecht even niet wat ik moet doen zonder kinderen. Gek he? En dat terwijl ik mijzelf More Than a Mom noem…

Het hoort erbij

Op de dagen dat ik ze echt mis baal ik enorm van dat het allemaal zo moet gaan en vind ik het helemaal niet leuk dat ik ze moet afstaan. Maar tegelijkertijd ben ik juist heel erg dankbaar dat het juist zo gaat. Ondanks dat wij niet meer samen zijn, hebben we wel een goede band en krijgen de kinderen nu de kans om tijd door te brengen met hun moeder én hun vader. Ik heb hier, zonder te overdrijven, jaren voor gestreden! Dit is nou eenmaal hoe het is als je een omgangsregeling hebt. Het is niet makkelijk, maar als het goed gaat is dit wel het fijnste voor de kinderen. En uiteindelijk gaat het daar allemaal om.

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *