instagram

Hoe wordt jouw kind een model?

De mensen die mij volgen via social media, vooral Instagram, weten dat E. wel eens model mag staan voor verschillende merken. Ik krijg dan ook vaak de vraag: Hoe heb je dat toch voor elkaar gekregen? Ik besloot om daar een blogje over te schrijven.

Hoe is het begonnen?

Babymodel

We gaan even terug naar mei 2015. E. was toen 6 maanden oud. Ik had een interview met Cynthia van Believe Mode en zij gaf aan dat zij nog een jongetje zocht met maat 68 en vroeg of E. even de kleding kon passen. Nou kleding gepast, dat zat allemaal prima. Toen was zij verkocht en mocht hij model staan voor haar AW15/16 collectie!

Ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik E. ooit zelf als model zou opgeven als dit niet was gebeurd. Ik ben altijd heel nuchter. Ik vind mijn kind leuk, logisch het is mijn kind, maar ik ga/ging er niet van uit dat anderen dat ook vinden!

Model word je niet, dat ben je.
Kindermodel Kindermodel


Klinkt misschien een beetje hard, maar ik ben hier wel van overtuigd. Of je kind is een model, of niet. EIk krijg vaak te horen: “Mijn kind gaat altijd meteen helemaal poseren als ik mijn telefoon pak. Hij/zij is echt een model.” Hartstikke leuk voor je kind, maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen ‘leuk poseren’.  Denk aan het geduld dat je kind moet opbrengen, de kleding verwisselen, met vreemde mensen in een ruimte zijn, moet kunnen luisteren naar aanwijzingen. Het poseren is maar een klein gedeelte van wat er van je kind zal worden gevraagd tijdens zo’n shoot. Natuurlijk houden ze er rekening mee dat het een kind is, maar dit wordt vaak vergeten. 

Jij als ouder kent je kind het beste. En ik snap best dat je zoiets hebt van: “Ach, ik kan het toch op z’n minst proberen?” Dat kan zeker, maar luister alsjeblieft wel naar je kind. Als mijn kind het niet zou willen, dan was ik na de eerste shoot van Believe Mode gestopt. 

Persoonlijkheid
Kindermodel


Je kind heeft het, of heeft het niet.
Ook dit klinkt best hard, maar wat HET is dat is voor iedereen anders. Klinkt een beetje gek om zo te zeggen, maar gezien de vele shoots die E. heeft gehad, vonden vele mensen dat hij HET had. Wat hem een model maakt? Dat weet ik niet. Zijn persoonlijkheid, zijn uitstraling? Zijn haar? Je weet nooit exact waar de opdrachtgever naar opzoek is.

Kindermodel

En hoe hij is, is blijkbaar zichtbaar op de foto’s. Anders was hij ook niet voor andere merken uitgekozen die opzoek zijn naar kindjes zoals E. Daarnaast vindt hij foto’s maken ook super leuk. Hij gaat er echt voor staan en komt dan even bij mij kijken hoe hij het heeft gedaan. Heerlijk kind!

Kindermodel

Geef ik hem nu voor alles op wat ik voorbij zie komen omdat ik weet dat hij het zo leuk vindt? Nope.. Niet alles past bij mijn kind. En soms denk ik zelf wel dat hij geschikt zou zijn voor een merk, maar dan wordt hij niet gekozen. Ook dat komt voor.

Modellenbureau of zelf opgeven?

Je kan je kind inschrijven bij een modellenbureau, je kan je kind zelf opgeven als er een oproepje wordt geplaatst of je doet het allebei zoals ik dat heb gedaan. E. staat bij een aantal bureau’s ingeschreven, maar de meeste shoots heeft hij gehad via oproepjes waar ik op reageerde. Of hij werd zelf benaderd. Het is maar net wat je fijn vindt. Sommige bureau’s vragen om exclusiviteit. Dat houdt in dat je geen andere opdrachten mag aannemen buiten het bureau om. 

Kindermodel

Tips

  1. Ieder kind is mooi in de ogen van de ouder en terecht! Maar probeer wel kritisch te kijken naar het karakter van jouw kind. Je kind kan dan nog zo’n mooi koppie hebben, maar kan het gewoon verschrikkelijk vinden om zich te laten fotograferen door een onbekende. Spelenderwijs foto’s maken is iets wat hoort bij kindershoots, maar als zelfs dat niet werkt dan houdt het helaas echt op.
  2. Houd social media goed in de gaten! Daar worden de meeste oproepjes geplaatst. Als je zelf ook actief bent op instagram, dan wil dat ook nog wel eens helpen. Als jouw kindje is wat een merk zoekt, dan zullen zij zelf contact met jou opnemen. Ik spreek uit ervaring.
  3. Verder wil ik als tip meegeven: Let it go als het niet lukt. Het is super om je kind terug te zien bij een merk als model, maar het moet wel leuk blijven.  Is model zijn niets voor jouw kind? Dan heeft hij/zij wel een ander talent.
Babymodel

Trots!

Ik ben natuurlijk hartstikke trots op mijn kleine ventje. Ik had dit echt nooit verwacht, alleen maar mogen dromen! Zolang hij het leuk vindt, gaan wij gewoon lekker door. Op het moment dat hij op een shoot weigert, dan ben ik er klaar mee. Maar voor nu genieten wij van alle te gekke shoots en maken wij mooie herinneringen voor later!

Onthoud goed: Of jouw kind nou wel of niet wordt gekozen, een model voor jezelf is en blijft jouw wonder toch wel!

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.