instagram

140   4897
20   1009
210   4191
43   2878
215   6209

Ik ben allergisch voor mijn bril..

Eind dec 2019 kocht ik een nieuwe bril bij Eye Wish Opticiens. Helaas kon ik niet lang van dit montuur genieten..

Het montuur

Ik heb altijd kunstof brillen gehad. Eind dec 2019 dacht ik: “Ga toch mee met de metalen monturen trend!” Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het mij zou staan, maar wederom werd ik verliefd op een montuur van Sensaya. Ik had namelijk al eens eerder een montuur van dit mooie merk.

Uitslag

Ik weet niet precies wanneer het begon, maar ik kreeg ineens uitslag langs mijn slaap. Er ontstonden korsten en die begonnen te jeuken. Ik krabde het open en zo kreeg ik iedere keer weer korsten. Zo ging het een aantal weken door. Ik was het op een gegeven moment zat en overweeg om een afspraak te maken bij de huisarts. Waar kwam het toch door? Heb ik ineens eczeem? Hoe dan ook er moest echt even naar gekeken worden.

Toen ik merkte dat ik op mijn wangen, net langs mijn neusvleugels, ook uitslag kreeg begon er een belletje te rinkelen. Ik deed mijn bril op en toen vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Precies daar waar het montuur mijn gezicht raakte, had ik uitslag!

Ik had het kunnen weten..

Een nieuwe bril, dat was wel duidelijk.. Ik kon namelijk niet meer mijn bril opdoen, want ik kon er gewoon echt niet tegen. Het was nu vooral belangrijk om te weten waar ik dan niet tegen kan. Ik typte letterlijk in op Google: ‘Allergisch voor metalen bril’ en kwam er al gauw achter dat ik niet tegen nikkel kan. Had ik kunnen weten, want ik kan ook alleen zilveren of gouden oorbellen verdragen. De neppe oorbellen die gaan altijd zo jeuken.. 1 en 1 is…

Geweldige service

Ik belde Eye Wish op en legde mijn situatie uit. Ik gaf aan dat ik een andere bril moest hebben en dat ik flink baalde, want deze bril was niet goedkoop! We planden meteen een afspraak in, zodat ik een nieuwe bril kon uitzoeken. Ik zocht deze bril uit en binnen 15 minuten had zij de glazen uit mijn oude montuur gehaald en in de nieuwe gedaan. Dit montuur was wel 10 euro duurder, dus dat moest ik alleen bij betalen. Maar that’s it. Binnen no time had ik weer een oude vertrouwde kunststof montuur op mijn neus.

Jammer

Ik vind het oprecht jammer dat ik niet tegen het materiaal kan van mijn oude montuur, want ik was er echt heel erg blij mee. Een keer eens wat anders en ik vond het ook echt bij mij passen. Nu heb ik deze bril en dat is zo standaard, het staat mij wel en dat is ok. Maar ik heb dit wel altijd al gehad. Maar goed, ik weet nu in ieder geval waar de jeuk en de korsten vandaan kwamen. Het is niet anders. Voor mij in ieder geval geen metalen monturen meer.

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *