instagram

131   2870
137   3480
37   2536
130   4967
112   4011

Ik ga op stap en neem mee…

E. is nog maar 4 maanden, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik in het ‘begin’ eigenlijk niet verder durfde dan het dichtstbijzijnde winkelcentrum.
De moeders onder ons weten vast wel waar ik het over heb. Nu heb ik het goed onder de knie en zie ik er totaal niet meer tegen op om met E. op stap te gaan. Naar de stad bijvoorbeeld.
Als je gewoon alles bij je hebt en de nodige spots kent, dan is er in principe geen vuiltje aan de lucht.

De inhoud van E. zijn luiertas:
Tas Elijah inhoud

 1. Luiers.
 2. Billendoekjes.
 3. Een verschoonmatje
 4. Sudocrem.
 5. Een tasje om nr. 1 t/m 4 in te doen.
 6. Extra setje(s) kleding.
 7. Extra broekje.
 8. Extra paar sokken.
 9. 2 extra rompers.
 10. Voeding.
 11. Fles.
 12. Fruithapje.
 13. Slab.

Toelichting:
Ik doe meestal meestal zo veel mogelijk luiers in het kleine tasje (nr. 5). Een richtlijn is ongeveer 6. Nr. 1 t/m 4 worden in tasje nr. 5 gedaan. Dit is niet noodzakelijk maar wel handig. Je hoeft dan alleen het tasje uit de luiertas te pakken en je hebt dan meteen alles bij de hand om te kunnen verschonen.
Een extra setje kleding. Je kent je kind het beste. Spuugt hij/zij zich wel eens onder? Neem dan nog een extra setje kleding mee. E. doet dit over het algemeen niet, maar kan nog wel eens doorlekken met poepen. Daarom heb ik er nog een extra broekje bij gedaan. De extra paar sokken zijn ook altijd wel handig. 2 extra rompers voor het geval hij doorlekt.
Ik schep meestal genoeg uit voor 3 voedingen. Ik blijf natuurlijk niet zo lang in de stad lopen ( hij eet ongeveer om de 4 uur), maar dit is voor het geval er eentje omvalt bijvoorbeeld. En een fles om hem te kunnen voeden niet te vergeten. Vandaag zat er ook een fruithapje bij omdat hij voor dat we weg gingen net de fles heeft gehad. Ik vertel zo hoe ik dat heb klaargemaakt. En last but not least, een slab.
Er is trouwens geen speen en of knuffeltje te zien, omdat ik die was vergeten. (Ook om mee te nemen!)

fruithapjeZelfgemaakte fruithapje.
Hij had net zijn flesje gehad voordat wij de deur uit gingen. Ik vond dat hij toch echt zijn fruithapje moest krijgen en besloot om het gewoon mee te nemen.
Ik ben geen fan van de olvarit potjes. Ik zeg niet dat ik ze nooit zal gebruiken, maar ik doe het liever gewoon zelf.
Met de Magic Bullet maak ik voor hem gemakkelijk de lekkerste fruithapjes.
Vandaag ben ik voor appel en banaan gegaan.
Doe dit in een handig potje dat dicht kan en doe hem in zijn tas.
Ik doe zelf altijd voor de zekerheid nog even een boterhamzakje er omheen met een lepel erbij. (Handig, anders vergeet je die misschien nog!)

Waar eten geven en/of te verschonen?
Eten geven kan je eigenlijk bijna overal.
Als je een thermosfles bij je hebt dan is dat al helemaal ideaal!
Zelf heb ik die nog niet. Dus negen van de tien keren koop ik thee, oftewel heet water. Ik moet er eigenlijk echt eentje gaan aanschaffen (is veel goedkoper!), zo’n kleintje met een leuk printje er op ofzo.Eten geven
Anyway een thermosfles met heet water en een flesje koud water. Of alleen een flesje koud water zodat je het opwarmt.
Met een thermosfles zou je eigenlijk overal eten kunnen geven. Als je maar ergens kan zitten om te voeden.
Met koud water of afgekolfte melk moet je toch echt even opzoek gaan naar een magnetron. Uit ervaring weet ik dat die te vinden is bij La Place. Daar kun je ook lekker zitten zodat je de kleine op je gemak kan voeden. Dit geldt natuurlijk ook als je de kleine een fruithapje geeft. Als je maar kan zitten dan is het goed.
Je zou ook borstvoeding kunnen geven. Waar dat precies het beste kan weet ik niet, want zelf heb ik daar geen ervaringen mee.

Je kunt nu ook steeds vaker je baby verschonen in openbare toiletten. Bij de wel bekende 2 the loo´s, maar ook bij de Hema (als er een Hema restaurant bij aangesloten is), bij de V&D en bij de Bijenkorf.
Vast nog meer spots waar het kan, maar bij deze weet ik het in ieder geval zeker!
Het vraagt soms wel wat creativiteit van jezelf, maar je kan je kind verschonen en daar gaat het om!

Wat nemen jij mee als je met de kleine op stap gaat?

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Savannah
  19 maart 2015 / 2:03 pm

  Hey Nova,

  Dit is zooo handig! Haha, grappig dat wij het vrijwel het zelfde meenemen!

  • More Than a Mom
   19 maart 2015 / 3:08 pm

   Hi Savannah,

   Haha wat leuk. Als je de checklist afgaat weet je in ieder geval zeker dat je het hoognodige bij je hebt!