instagram

129   2828
137   3468
37   2532
130   4961
112   4007

Waarvan krijgt J. een allergische reactie?

Kan jij je nog de blogpost van vorig jaar april herinneren? Dat ik zo was geschrokken van de allergische reactie van J. Het was voor mij ook echt de eerste keer, want met haar broer heb ik dit nooit meegemaakt. Nu 9 maanden later ben ik er denk ik achter wat het is!

Het begin

Zoals je weet heb ik sinds kort een omgangsregeling met de vader van de kinderen. So far, so good (gelukkig). Vanmorgen bracht hij de kids na een weekend gehad te hebben naar school en kdv. Toen zag hij dat J. vlekjes/bultjes in haar gezicht had. Die vlekjes/bultjes had zij nog niet voordat zij de deur uit gingen. Hij bracht mij er van op de hoogte en ik dacht nog: “Ach, trekt vanzelf wel weg” Een allergische reactie was niet wat in mij op kwam op dat moment.

Het wordt erger

Toen mijn telefoon ging en ik zag dat het ‘t kdv was, begon er nog geen belletje te rinkelen. Ik dacht misschien is ze ziek, verhoging oid. Bleek dat de vlekjes in haar gezicht erger waren geworden! De leidster heeft foto’s in de applicatie geplaatst waar ik kon zien hoe ernstig het was. “Oh nee, niet alweer..” Ik heb meteen de huisarts gebeld om te vragen of ze het recept van het drankje dat wij de vorige keer hadden gekregen weer konden klaarzetten. Ik ben trouwens niet echt van de medicatie, maar dit is gewoon sneu.

Wat heeft ze nou gegeten?

Ja, dan moet je weer nagaan wat ze heeft gegeten. Na de eerste keer hield ik de eerste paar dagen/weken nauwkeurig bij wat ze had gegeten en gedronken. Maar ja, dat vervaagt na een tijdje. Als je niet weet waar je naar opzoek bent dan is het zo lastig. Dit keer was ze niet bij mij, dus heb ik aan haar vader en oma gevraagd of zij haar iets hebben gegeven wat het zou kunnen zijn. Zoals ik al dacht, had ze ook dit weekend volgens hen niets gekregen wat ze normaal niet eet.

Wacht eens even..

Niet lang nadat de oma van mijn kinderen had aangegeven dat ze niets kon bedenken werd ik door haar gebeld. “Ik denk dat ik weet wat het is!” Klinkt misschien gek, maar ik was echt meteen in spanning. Vertel alstublieft! Het schoot haar te binnen dat zij als klein meisje allergisch was voor varkensvlees. En dat hadden zij gisteravond als vlees gegeten bij het avondeten. En guess what? Ik geef J. geen varkensvlees!! Ik weet ook precies nog wat zij die dag voordat zij haar eerste allergische reactie kreeg op had en dat was bruine bonen met rookworst. Varkensvlees dus!

En nu?

Of dit het ook echt is weet ik niet, maar dit is wel heel waarschijnlijk. Het is heel lastig om het goed op de foto te krijgen hoe het er uit ziet. Gelukkig is het niet zo heftig als 9 maanden geleden, maar het blijft een vervelend gezicht. Je ziet duidelijk dat het een allergische reactie is. Voor het slapen gaan heb ik dan toch het drankje gegeven en morgen als het nodig is geef ik haar weer een dosering.

Een geluk bij een ongeluk

De oma van de kids voelde zich rot dat zij degene was die het haar had gegeven. Ik was juist opgelucht! Eindelijk zijn we er (waarschijnlijk) achter wat het is! Voor mij is het automatische dat ik J. geen varkensvlees geef. Als ik aardappels klaarmaak met spekjes erdoorheen, dan doe ik altijd voor J. apart zonder. Ik was er dus echt niet zo snel achter gekomen. Nu weten we het en kunnen we er gewoon rekening mee houden. Een geluk bij een ongeluk. Mocht het toch weer voorkomen, dan is dat het dus geen varkensvlees.. Maar laten we daar maar niet van uit gaan!

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Sanne
    13 januari 2020 / 8:59 pm

    Hoezo geef je J. Eigenlijk geen varkensvlees? #justcurious

  2. BlackEmpress
    13 januari 2020 / 8:53 pm

    Wow wat zielig… ze is nog zo klein. Varkensvlees is echt niet goed man…