instagram

131   2909
137   3495
37   2550
130   4978
113   4017

Kinderdagverblijf

Na de foto dat ik vrijdag plaatste op instagram, besloot ik een blogpost te schrijven over het kinderdagverblijf de Vrije Vogels waar E. naartoe gaat. E. gaat nu al een half jaartje naar het kdv. Voor zijn 10 maanden is dat al best lang, dat klopt. Maar het kon niet anders. School en werk gingen ook gewoon door en E. kon niet alle dagen door familie worden opgevangen. Ik heb er wel wat moeite mee gehad, maar heb er nu wel vrede mee. Waarom? Lees snel verder.

Het kinderdagverblijf de Vrije Vogels zit enorm dichtbij ons huis. Ik zal eerlijk zijn, dat is eigenlijk ook de reden waarom ik voor dit kinderdagverblijf heb gekozen. Toen wij werden rondgeleid, bleek het kdv meer voordelen met zich mee te brengen.

De app
De applicatie

Het kdv de Vrije Vogels heeft een applicatie waar je alles op kunt vinden. En als ik alles zeg, dan bedoel ik ook echt alles.
Je ziet, tot op de minuut na, eigenlijk alles van je kind. Wanneer de luier is verschoond, de fles is gedronken, een boterham is gegeten, een tussendoortje op heeft en zelfs als je kindje water heeft gedronken.
applicatie kdv
Je kunt je kindje afmelden via de app of aangeven dat hij/zij iets later komt. Zo hoef je niet te bellen. Erg handig want ik word niet goed van al die keuze menu’s.
Het aller leukste van de app vind ik de foto’s die je te zien krijgt. Zijn ze bezig met een activiteit of is je kindje lekker aan het spelen? Dan wordt dit voor jou als ouder vastgelegd en is het te zien op de app. Er is ook altijd een leuk verhaaltje geschreven om zo de foto te verduidelijken.
Applicatie kdv spelen
Verder zie je ook alle facturen en andere belangrijke berichten die je overigens ook via de mail ontvangt.

Leerzaam
Zoals ik al aangaf had ik het er best moeite mee dat E. naar het kdv moest. Niet omdat ik hem enorm miste, maar meer dat ik de taak van het zorgen voor mijn kind aan een onbekende gaf. Hoe je het wend of keert, je kind wordt voor een paar uur door een ander opgevoed. Uiteraard is het voor een goed doel en als je ziet dat hij het naar zijn zin heeft, dan wordt het voor mij ook steeds gemakkelijker.
Het kdv is enorm leerzaam. Niet alleen doordat hij leert spelen met andere kindjes, maar ook de projecten die zij met de kindjes doen. Elke keer lees en zie ik weer op de app wat ze hebben gedaan als groepsactiviteit. E. is overigens ook al betrapt op het niet opletten tijdens de uitleg. Dat belooft wat! Zien jullie hem zitten?
Niet opletten tijdens de les

Ik kan de Vrije Vogels alleen maar aanbevelen. Super kdv en de applicatie maakt het alleen maar fijner.

Wat zijn jullie ervaringen met het kinderdagverblijf?

 

 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 21 september 2015 / 9:17 pm

  Wel leuk zo’n systeem! Ik studeer ook nog en zit momenteel thuis met mijn zoontje van 8 maanden. Doordat ik niet met mijn master door kon dit collegejaar moet ik het een jaartje uitstellen en zit ik dus thuis. Op dit moment vind ik dit dus niet heel erg, doordat ik hem niet naar de opvang of gastouder hoef te brengen. Daar zie ik toch wel het meest tegen op hoor, dat ik hem op een dag inderdaad door iemand anders moet laten verzorgen omdat het zelf niet lukt. Gelukkig is hij volgend jaar weer wat ouder en kan ik hem misschien geruster laten gaan. Maar zo’n systeem klinkt wel heel leuk en handig hoor. Alleen ben ik bang dat ik dan de hele dag zo’n app aan het checken ben. 😉

 2. 17 september 2015 / 3:31 pm

  Wat een leuk systeem! En vooral die poepluier, haha! Zo ben je er toch een beetje bij. Op mijn dochter haar PSZ hebben ze ook een soortgelijke app. Foto’s, verhaaltjes, super leuk. Uiteindelijk heb ik alles kunnen uitprinten en bundelen tot een boekje. Wat natuurlijk weer leuk is voor later.

 3. 15 september 2015 / 10:17 am

  ik vind die app wel echt heel leuk! Lijkt me wel heel veel werk voor de leidsters, maar voor de ouders echt fantastisch. Klinkt als een heerlijke plek voor je kind in elk geval!

  • Nova
   15 september 2015 / 10:34 am

   Ja, dat denk ik ook inderdaad. Van alle kindjes alles bijhouden is toch wel een enorme klus. Maar ach, ik ben er blij mee! Super handig en hij vindt het er fantastisch!

 4. 15 september 2015 / 10:14 am

  Zag van de week bij jou op IG inderdaad die foto. Wauw wat gaaf!!! Ik zou willen dat ze dat bij ons KDV ook hadden. IK heb 2 weken geleden besloten dat ik Loïs van haar huidige KDV ga halen. Totaal niet naar mn zin, en ik heb nu iets anders gevonden. 3 maal scheepsrecht zeggen ze dan maar (ik moest haar ivm faillisement al eerder van een ander af).

  • Nova
   15 september 2015 / 10:33 am

   Jeetje zeg. Ik vind het persoonlijk een goede keuze! Jij moet je als ouder er wel fijn bij voelen natuurlijk. Nu maar hopen dat deze wel goed is!