instagram

29   2043
155   5700
25   1121
213   4253
43   2892

De schoenen van mijn zoon E.

Wanneer begin je met het kopen van schoenen voor je kind? Welke kinderschoenen koop je? Ga je voor de hippe kinderschoenen of kies je toch voor kinderschoenen die er voor zorgen dat de voetjes in de correcte positie worden gezet voor een gezonde ontwikkeling? Ik vertel jullie hier wat over en laat zien welke schoenen ik in de kast heb liggen voor mijn zoontje E. (1,5)

E. kreeg zijn eerste paar sneakers op 23 april 2015. (Nee, ik heb de bon niet meer liggen. Het is mijn oma’s verjaardag đŸ˜‰ !) Ja, hij was toen 5 maanden oud. Waarom? Ongeduldig. Dat is het enige goede woord wat deze actie kan verklaren. Er zijn ook mensen die pas kinderschoenen aanschaffen op het moment dat het kind begint met lopen. Dat klinkt een stuk logischer en dat is het waarschijnlijk ook.

Eerste schoenen E.

‘Adviezen’
Zoals je ziet ben ik niet gegaan voor degelijke kinderschoenen die er voor zorgen dat zijn voeten volledig kunnen ontwikkelen. Of nja, beter gezegd: Ik heb daar totaal niet naar gekeken. Al was dat op die leeftijd natuurlijk ook niet nodig, want hij liep toen nog niet.
Op het moment dat E. begon te lopen kreeg ik van alle kanten commentaar op de schoenen die ik voor hem droeg.

Hij moet nu wel echt goede schoenen hebben hoor“, “Hij mag het eerste half jaar dat hij loopt niet lopen op een harde zool, dat is niet goed voor de ontwikkeling van zijn voetjes” of “Het is niet goed als hij op te grote schoenen loopt.

Ik begrijp niet waar men zich mee bemoeide. Ik had hen namelijk niet om advies gevraagd. Zorg er maar eerst voor dat jij het wel ‘goed’ doet (gaat doen) bij jouw kind. đŸ˜‰

Voetjes opmeten
Een instagram-mama gaf aan dat zij naar een kinderschoenenwinkel was geweest om de voetjes van haar zoontje op te meten. Zij kwam er tot haar schrik achter dat zij hem twee maten te kleine schoenen droeg. Dit was een reden voor mij om het ook maar eens te laten checken.
En misschien raad je het al, ook ik droeg 2 maten te kleine schoenen voor E.

Ik dacht al die tijd: zolang ik zijn grote teen niet om hulp zie roepen van de buitenkant en hij niet piept, is alles prima.

WRONG. Er moet genoeg groeiruimte zijn in een schoen. Ik vond het in de eerste instantie belachelijk want dat heb ik ook niet. Dan moet ik wel bekennen dat ik er niet bij na had gedacht dat ik niet meer groei en mijn kind wel. Dus heb ik haar advies maar opgevolgd.

Schoenen E twinnen met mommy

Tips
Voor de mensen die wel om advies vragen, hier een aantal punten waar goede kinderschoenen aan moet voldoen.

  • Ze moeten gemaakt zijn van leer, om de huid van de voeten op een natuurlijke manier te laten ademen en afkoelen.
  • Ze moeten een verharde achterkant hebben, om het voetje recht te zetten.
  • Ze moeten een goede en makkelijke sluiting hebben. Het liefst klittenband of veters+rits combinatie, die in de breedte aanpasbaar zijn.
  • Ze moeten minimaal 0,5 cm langer zijn voor de gezonde groei van de voetjes.

Zijn schoenencollectie
Voordat ik jullie E. zijn schoenencollectie laat zien wil ik er wel bij vermelden dat ik, ondanks het inlezen over waar een goede schoen moet voldoen,  alleen heb gekeken naar de juiste maat en wat ik leuk vind.

Ik deel eerst met jullie zijn gehele schoenencollectie. Wees gerust, er zitten ook te kleine schoenen bij. Ik vond het gewoon een mooi plaatje en wilde dit graag met jullie delen!

Schoenen E.
Nu volgen de schoenen die hij nu allemaal nog past en uiteraard nog draagt. Ja, ook zijn UGG’s draagt hij en past hij nog.
Schoenen E. Ik heb ook een aantal schoentjes die hij niet meer past en die zeker nog een ronde mee kunnen. Ben jij geĂ¯nteresseerd in de schoenen op de afbeelding hieronder? Houdt mijn social media dan goed in de gaten!

Schoenen E.

Ben jij echt op zoek naar de juiste kinderschoenen voor jouw kind? Of koop jij, net als ik, gewoon wat je leuk vindt? 

 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 27 mei 2016 / 9:57 am

    Wat gaaaaaf al die schoenen. Ik hou je in de gaten voor het verkopen van de schoenen Want Want Want

  2. 21 mei 2016 / 7:16 pm

    Ik moet zeggen dat ik het heel lastig vind soms als ik bij de zara ben bijvoorbeeld om die schoentjes voor Mirthe te laten staan, maar tot nu toe nog steeds wel gedaan. Ze heeft alleen een paar van die all stars slofjes en een paren leren slofjes, voor als het koud is buiten. Haar eerste echte schoentjes krijgt ze als ze ook echt stapjes gaat zetten en ik ben dan ook wel zo iemand die dan echt ‘goede’ schoenen wil.