instagram

Met de Blogboot varen door de grachten van Amsterdam

Ik werd door Marguerita uitgenodigd op de Blogboot. Super leuk om kennis te maken met verschillende merken en andere bloggers!

De Blogboot

Buiten het feit om dat het voor mij een hele opgave was om überhaupt de boot te kunnen pakken, was het geweldig! Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er niet een weg was afgezet in het centrum. Gelukkig was ik niet de enige die hier last van had en ik werd ook warm onthaald. Dat scheelde weer heel veel stress en spanningen.

De Blogboot wordt georganiseerd door Marguerita van Marstyle en deze editie stond in het teken van World Clean Up Day. De merken die mee waren sloten natuurlijk mooi aan bij dit onderwerp.

Deze boottocht werd mede mogelijk gemaakt door Starboard Boats Amsterdam. Met een fijne boot (gedeeltelijk overdekt) en lekkere hapjes en drankjes (ook door hen verzorgd) vaarden zij ons door de grachten van Amsterdam. Leuke tip ook voor als je een privé boottocht door Amsterdam wil maken. En in december en januari varen zij dagelijks tijdens het Amsterdam light festival.

SodaStream

We vaarden en toen kon het écht beginnen. We maakten eerst kennis met SodaStream. Ik weet niet of jullie het weten, maar ik ben een enorme bruiswater liefhebber. Ik drink iedere dag wel een minimaal een liter bruiswater en ik had nog geen sodastream in huis. Kan je je voorstellen hoe blij ik was dat SodaStream mee was op de boot? We kregen een frisse mocktail heel lekker en zag er ook nog eens leuk uit. We kregen naast een lekkere mocktail die met de sodastream was gemaakt, ook wat informatie over het bedrijf zelf. Ik wist zelf bijvoorbeeld niet dat SodaStream een fabriek heeft in Israël en dat Palestijnen en Joden in harmonie samenwerken. Net als mannen en vrouwen samen. Ik vind het prachtig om te zien dat zij niet alleen zeggen het belangrijk te vinden dat we met z’n allen overweg kunnen en dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben, maar ook echt het verschil maken!

Hyundai

Het woord werd gegeven aan Anne van Hyundai. Geloof het of niet, ook hier was ik heel erg blij mee want ik ben een beetje een autogek. Maakt niet uit waar ik ben, ik ben altijd heel alert als het om auto’s gaat. Als klein meisje herik geleerd hoe ik kentekens moet ‘lezen’. Ik kan namelijk aan de kenteken zien uit welk jaar de auto komt of in welk jaar de auto is geïmporteerd. Zo heb ik ook een ding voor elektrische auto’s. En laat Hyundai nu net een nieuwe elektrische auto op de markt hebben gebracht! De Ioniq 5. Ze begon er over te praten en ik kon haar ook met veel enthousiasme vertellen dat ik op de heenweg er eentje zag rijden en hij ook meteen mijn aandacht trok! Hij deed mij ook denken aan de nieuwe Kia EV6. Dat kon heel goed kloppen, want dit is zijn broertje! Hartstikke leuk om er met iemand over te hebben gesproken die er ook echt verstand van heeft. Wij kregen een anti inbraak tas van Hyundai die ook nog eens gemaakt is van petflessen (dus duurzaam!).

Gardena

Marguerita vertelde ons wat over Gardena. Bij Gardena kan je terecht voor al jouw tuingereedschap. En in het kader van World Clean Up Day, horen tools die helpen bij het opruimen van je tuin er ook bij! Gardena heeft een heel handig combisysteem bedacht. Dat je 1 stok hebt met verschillende opzetstukken. Denk aan een voegenkrabber, sneeuwschuiver, hark etc. Zo bespaar je veel ruimte, heel handig dus!

World Clean Up Day

Na de presentaties op de Blogboot gingen we zelf aan de slag! We gingen met netjes het water in om zo het afval uit de grachten te vissen. Het was echt niet normaal hoeveel er in het water wordt gegooid. Waarom!? Het is ook niet dat je thuis zomaar van alles op de grond gooit toch? Al hebben we maar een klein gedeelte eruit gevist, voelde het wel echt als een goede daad.

Naar huis met een volle tas!

Na afloop van de vaart gingen we bepakt en beladen naar huis met allerlei fijne producten waar we kennis mee hebben mogen maken en die ook met duurzaam te maken hebben. Een mooi pakketje waar ik lekker gebruik van ga maken.

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 8 oktober 2021 / 11:29 am

    Wat een fijn stuk is het geworden. Ik was zelf ontzettend opgelucht dat niet alleen wij, maar ook de boot vertraging had. Die mocktail was inderdaad een heerlijke aftrap van de vaart. Eigenlijk supersimpel om zelf thuis te maken als je zelf zo’n apparaat hebt. Gezellig dat je erbij kon zijn en top dat we met elkaar zoveel rotzooi hebben opgeruimd.