instagram

129   2830
137   3468
37   2532
130   4962
112   4007

Naar de Efteling met een peuter..

Een week geleden maakten wij samen met een lieve mama en zoon, die wij hebben leren kennen via Instagram, een leuk uitstapje. Op naar de Efteling! Zij wonen in Antwerpen wij in Utrecht, dus naast dat de Efteling ongeveer in het midden was van ons, heb ik hier altijd naartoe willen gaan met mijn zoontje. Maar was het ook slim om te doen?

Ik ben gek op de Efteling. Ik heb er zoveel mooie herinneringen. Alle sprookjes komen tot leven. Het was (en is!) voor mij echt een paradijs. Ik had altijd geroepen dat ik niet kon wachten tot dat ik met mijn eigen kind mee zou kunnen nemen naar de Efteling.

Efteling met een peuter

En dan..

Oh wat vond ik het leuk zeg, ik neem eindelijk MIJN kind mee naar de Efteling. Ik zat E. al helemaal in de auto op te hypen en hem verhaaltjes te vertellen over wat ik mij nog kon herinneren van de Efteling. Niet dat hij er wat van begreep natuurlijk, hij had heel geen idee waar ik het over had.

E. is liever lui dan moe. Als hij de kans heeft om in zijn buggy te zitten, dan doet hij dat ook no matter what. Ik dacht dat hij het wel leuk zou vinden om lekker te rennen door het sprookjesbos. Nou, uhm nee. Doodsbang. En dat begon al bij de rode schoentjes..
Later kwam hij wel wat los en besloot toch om lekker te gaan rennen, maar elke keer hoorde ik hem weer toen hij weer iets zag. De reus van kleinduimpje was bijvoorbeeld enorm angstaanjagend, de heks van Rapunzel ook brrr. De sprookjesboom was in het begin echt aftasten, tot dat zijn ogen open gingen en hij begon te praten.

De reuze carousel was ook absoluut geen succes. Hij vond het verschrikkelijk. We moesten het rondje wel even afmaken, we draaiden namelijk al.

Efteling met een peuter

Vond hij ook dingen leuk?

Ja, thank God. Hij vond het speelgedeelte super leuk. Toen zijn vriendje zijn middagslaapje deed heeft hij hier zich prima vermaakt en later ook weer samen met hem toen hij weer wakker was.  De reuze piano was denk ik toch wel favoriet. De draaimolen in de vorm van treinwagonnetjes en de glijbanen natuurlijk. Toen zijn vriendje weer wakker werd zijn wij naar ‘De oude tuffer’ geweest. Auto’s die reden waarbij je echt moest sturen. E. vond het in ieder geval geweldig. Daarnaast heeft hij ook echt zijn ogen uitgekeken bij het carnaval festival.

Efteling met een peuter Efteling met een peuter

Heb ik hier goed aan gedaan?

De eerste, tweede én derde nacht na de Efteling heeft hij last gehad van nachtmerries. Standaard om 02:00 uur werd hij gillend en helemaal bezweet wakker. Als je naar hem toeging klampte hij zich helemaal aan je vast. Heb hem toen bij mij in bed genomen en hij was meteen weer weg. Het was gewoon té veel indrukken voor dit ventje. Ik heb mij er serieus schuldig over gevoeld. IK wilde heel graag naar de Efteling, maar ik heb er niet over na gedacht wat het hem zou kunnen doen. Ik heb gewoon te veel van mijn jongen gevraagd. Nog geen twee jaar en hem een volle dag (van 10:30 – 17:30) blootgesteld aan levensechte heksen, grote draken, sprekende reusachtige bomen en noem maar op.

Dit was bij mij echt weer even dat ik ging nadenken over hoe ik het doe als moeder. Ik doe mijn best, dacht er een leuke dag van te maken, maar dat hij nachtmerries ervan zou krijgen is natuurlijk het laatste wat ik wilde.

Tips

Tips voor wanneer de beste tijd is om met je kind naar de Efteling te gaan heb ik niet. Ieder kind is anders. Ik dacht dat mijn kind dit juist heel leuk zou vinden. Ik heb daar een inschattingsfout gemaakt. Natuurlijk kan hij ook niet alles leuk vinden, maar ik heb die gedachten denk ik duidelijk gewoon negeert.Efteling met een peuter

Wanneer wij weer naar de Efteling gaan? Waarschijnlijk wanneer hij op de basisschool zit..

 

Heb jij een Efteling-ervaring met een peuter?

 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *