instagram

Nespresso Essenza Mini + Senseo Melkopschuimer review

Na een grote zoektocht naar een koffiemachine die het beste bij mij past, is mijn keuze gegaan naar een Nespresso Essenza Mini met een losse Senseo melkopschuimer. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Vanwaar deze keuze?

Ik ben zo iemand die graag goed onderzoek doet naar de apparaten die ik aanschaf. Mijn volgers op Instagram heb ik meegenomen naar mijn zoektocht naar dé koffiemachine. Ik wilde graag een kleine koffiemachine, omdat ik niet een grote koffie drinker ben. Zag het niet zitten om een grote machine op mijn aanrecht te plaatsen, terwijl ik niet eens dagelijks koffie drink. Ondanks dat, wil ik er wel echt van genieten als ik een kopje koffie drink.

Ik twijfelde tussen en koffiemachine waar de melkopschuimer al in zit (zoals een Nespresso Latissima) of een aparte koffiemachine en dan de melkopschuimer er los bij kopen. Ik ging voor het laatste, omdat de koffiemachines waarbij de melkopschuimer er al in zit niet de melk op leken te schuimen zoals ik wil. Ik wil graag veel en goede stevige op geschuimde melk.

Nespresso Essenza Mini

Nespresso Essenza Mini is de kleinste Nespresso machine. Deze machine is te verkrijgen in 2 verschillende modellen. Je hebt het rechthoekig model in verschillende kleuren: zwart, wit en grijs. Het andere model is te verkrijgen in: zwart, wit, lime green en rood.

Senseo melkopschuimer

Ik ben voor de melkopschuimer van Senseo gegaan, omdat ik hele goede recensies kreeg over deze melkopschuimer. Nog betere recensies dan over de melkopschuimer van Nespresso. Deze melkopschuimer schuimt de melk precies zo op zoals ik wil. Je hebt deze melkopschuimer ook in verschillende kleuren: zwart, wit, groen en roze.

Plantaardige barista melk

Nu had ik dan eindelijk de koffiemachine en de melkopschuimer gekozen, nu moest ik nog opzoek naar een plantaardige barista melk die lekker is en ook nog eens goed op schuimt. Er zijn vele verschillende plantaardige barista melk te vinden, maar mijn favoriet is de Alpro Barista Coconut. Ik hou van kokos en deze schuimt geweldig goed op.

Nespresso koffiecups

Nespresso heeft heel veel keuze in koffiecups. Je krijgt er gelukkig ook al een aantal bij je koffiemachine bij om uit te proberen, heel handig! Ik had daar zelf echt veel aan. Je kan ook langs een Nespresso winkel bij jou in de buurt om daar koffie te proeven. Je hebt verschillende manieren om de koffiecups op te bergen. Ik heb ze in een mooi koffiecups mandje zitten.

Genieten maar

Ik geniet nu bijna dagelijks van een heerlijk kopje koffie met een goede opgeschudde plantaardige melk. Op mijn Instagram heb ik vele mensen al aan de Alpro Barista Coconut geholpen. Heel leuk om te zien dat we elkaar zo tips kunnen geven.


Ben nu wel heel erg benieuwd naar welke koffiemachine jij hebt en of je daar tevreden over bent. Laat je het even weten? Vind ik leuk!

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Cher
    1 augustus 2021 / 12:39 pm

    Leuk artikel!
    Ik heb een dolce gusto apparaat! Ik drink net als jij niet elke dag koffie, maar als ik het drink wil ik cappuccino! Van dolce gusto kan je ook cupjes kopen en meteen cappuccino maken; de melk schuimt goed op.
    Ik heb ook de melkopschuimer die jij hebt, van senseo, maar het is me niet gelukt om zo’n goed geschuimde melk te krijgen. Ik heb veel geld uitgegeven aan verschillende soorten melk, maar helaas. De melkopschuimer staat nu in de kast, zo goed als nieuw. Misschien zet ik hem ooit op marktplaats!