instagram

141   4943
20   1015
210   4192
43   2878
215   6211

Over More Than a Mom

Even voorstellen.

Als eerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Nova. Ik moet er dan wel meteen eerlijk bij zeggen dat ik in het dagelijks leven helemaal niet Nova wordt genoemd. Ik heb een pseudoniem aangenomen voor op mijn blog, omdat ik graag een enige vorm van privacy wil behouden.  Ik ben 26 jaar oud en zoals de naam van mijn blog je al doet vermoeden ben ik ook een moeder. Een alleenstaande moeder van zoon E. (nov. ’14) en dochter J. (juni ’18). Naast het genieten van mijn twee kinderen, studeer ik, werk ik parttime bij een woningcorporatie én neem ik ook nog eens de tijd om minimaal 3 keer in de week (maandag, woensdag en vrijdag) te bloggen en ben ik dagelijks actief op mijn social media kanalen. Drukte dus!

Nova More Than a Mom

Het doel van More Than a Mom

Bij mij is het al snel duidelijk dat ik niet alleen maar een moeder ben. Maar naast mijn studie, parttime baan en het moederschap ben ik ook nog mezelf. We kunnen er omheen draaien, maar na de bevalling vergeten veel vrouwen zichzelf. En dat is ook helemaal niet zo gek! Maakt niet uit of je een partner hebt of niet, het is wennen en je leven staat (even) op z’n kop. 

Het gaat erom dat moeders, ongeacht welke leeftijd, niet vergeten dat zij naast het moeder zijn ook nog iemand waren voor die tijd. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Ik heb zelf ervaren dat ik mezelf na de bevalling van mijn eerste echt even kwijt was. Je hebt ineens een enorme verantwoordelijkheid en we willen het allemaal goed doen. Logisch!

In die tijd miste ik iets. Ik was niet opzoek naar ervaringen van moeders die over het moederschap vertelde. Nee, dat was er meer dan genoeg. Ik zocht eigenlijk naar hoe vrouwen zichzelf weer vonden na het baren van een kind en het belangrijkste, hoe dit stabiel bleef. Helaas kon ik dat niet vinden. Ik ben er zeker van dat er vele moeders hier stiekem ook mee zitten, maar er misschien niet voor durven uitkomen. Dat geeft niet, ik ben jullie zojuist voorgegaan! Ik wil graag met jullie delen hoe ik mezelf terug heb gevonden na het krijgen van een kind en hoe ik mezelf niet meer zal verliezen. En dat doe ik door over van alles te schrijven wat mij allemaal bezighoudt naast het moederschap.

More Than a Mom is een lifestyle blog voor alle moeders, moeders in spé of voor de mensen die graag willen weten wat er allemaal zoal speelt in het leven van een (alleenstaande) moeder naast het moeder zijn. Voor een grote doelgroep dus!

Want je bent nooit alleen ‘maar’ een moeder.