instagram

Over More Than a Mom

Even voorstellen.

Als eerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Sigourney.  Ik ben 27 jaar oud en zoals de naam van mijn blog je al doet vermoeden ben ik ook een moeder. Een moeder van zoon E. (nov. ’14) en dochter J. (juni ’18). Tot begin 2021 was ik een alleenstaande moeder. De vader van de kinderen en ik vonden elkaar weer terug na 7 jaar uit elkaar te zijn weest. Naast het genieten van mijn twee kinderen, ben ik ook lekker bezig met het werken aan mijn bedrijf More Than a Mom. Dagelijks ben ik actief op mijn socials: Instagram en Facebook), iedere week komt er een nieuwe vlog online én verschijnen er blogs op mijn website.  Ondertussen ben ik achter de schermen ook druk met allerlei toffe projecten. Dus er komt nog veel meer leuks aan. Drukte wel, maar ik ben hartstikke dankbaar dat ik van mijn hobby mijn werk van heb kunnen maken. 

Nova More Than a Mom

Het doel van More Than a Mom

We kunnen er omheen draaien, maar na de bevalling vergeten veel vrouwen zichzelf. Ik kan er (helaas) over meepraten. Na de bevalling van mijn zoontje E. belandde ik in een postnatale depressie. Ik had het er heel moeilijk mee, maar toen ik eruit krabbelde richtte ik More Than a Mom op!  Het is ook echt niet gek hoor dat je als kersverse moeder even in de war bent. Maakt niet uit of je een partner hebt of niet, het is wennen en je leven staat (even) op z’n kop. 

Het gaat erom dat moeders, ongeacht welke leeftijd, niet vergeten dat zij naast het moeder zijn ook nog iemand waren voor die tijd. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Ik heb zelf ervaren dat ik mezelf na de bevalling van mijn eerste echt even kwijt was. Je hebt ineens een enorme verantwoordelijkheid en we willen het allemaal goed doen. Logisch!

In die tijd miste ik iets. Ik was niet opzoek naar ervaringen van moeders die over het moederschap vertelde. Nee, dat was er meer dan genoeg. Ik zocht eigenlijk naar hoe vrouwen zichzelf weer vonden na het baren van een kind en het belangrijkste, hoe dit stabiel bleef. Helaas kon ik dat niet vinden. Ik ben er zeker van dat er vele moeders hier stiekem ook mee zitten, maar er misschien niet voor durven uitkomen. Dat geeft niet, ik ben jullie zojuist voorgegaan! Ik wil graag met jullie delen hoe ik mezelf terug heb gevonden na het krijgen van een kind en hoe ik mezelf niet meer zal verliezen. En dat doe ik door over van alles te schrijven wat mij allemaal bezighoudt naast het moederschap.

More Than a Mom is een lifestyle blog voor alle moeders, moeders in spé of voor de mensen die graag willen weten wat er allemaal zoal speelt in het leven van een (alleenstaande) moeder naast het moeder zijn. Voor een grote doelgroep dus!

Want je bent nooit alleen ‘maar’ een moeder.