instagram

150   5638
25   1109
213   4241
43   2888
215   6233

The Ugly Truth – Tis the season for some toxic dick

Hoofdstuk 9 van Tis the season for some toxic dick. Vriendschap is niet altijd wat het lijkt.. It’s time to move on Janey.

Kom je net binnenvallen? Lees dan hier de voorgaande hoofdstukken terug Hoofdstuk 1hoofdstuk 2hoofdstuk 3hoofdstuk 4hoofdstuk 5,  hoofdstuk 6hoofdstuk 7 en hoofdstuk 8. Veel leesplezier!

Vier jaar geleden ben ik met Kayla meegegaan naar een abortuskliniek. Ze was zwanger geraakt, maar heeft me nooit willen vertellen van wie. Ik had haar nog nooit zo gebroken gezien and I supported my bestie all the way. Raad wie de vader was?

Deze chick haatte mij trouwens vanuit de grond van haar hart. Zij is er heilig van overtuigd dat als ik er niet was geweest, Jayson haar nooit gedwongen zou hebben tot een abortus. Besef dat ik met haar in die kliniek zat he? Toen ze uit haar narcose kwam, was ik de gene die haar hand vasthield. This chick was obsessed with Jayson. Zij had hem aangeboden om bij haar te verblijven toen Samora’s moeder hem eruit had getrapt. Dat bleek trouwens dus toch waar te zijn, maar volgens Jayson zat daar een heel verhaal achter. De enige reden dat hij op Kayla’s aanbod was ingegaan, was omdat hij dakloos is en geen inkomen heeft. Hij had letterlijk geen andere optie en omdat ik niks meer met hem te maken wilde hebben, heeft hij mij niet lastig gevallen met zijn probleem. Ik vroeg hen of ze geneukt hadden toen hij daar verbleef. Kayla’s antwoord was: Tuurlijk, wat denk je zelf? Jayson voegde eraan toe, dat ze het wel veilig hadden gedaan. Dat kon hij me verzekeren. Dit was too much. Ik verbrak de verbinding met Kayla en stormde naar mijn slaapkamer. Jayson kwam achter me aan.

Hij smeekte me om naar hem te luisteren. Hij kon het allemaal uitleggen, maar ik was totaal niet geïnteresseerd in zijn uitleg, het enige dat ik wilde was dat hij verdween. Ik heb zijn sporttas gepakt en naar hem toe gesmeten. Fucking Kayla!? Ff serieus!? Met Samora had ik nog kunnen dealen. Ik was zelfs bereidt zijn kind te accepteren, maar dit niet. Echt niet. Ik adviseerde hem het weer goed te gaan maken met Samora en wenste hem veel succes met het vaderschap, want ik was klaar. Op dat moment gaf hij aan dat hij niet de vader van Samora’s kind is. Dat is waarom hij vanochtend had geappt dat het slecht was gegaan. Hij kreeg geen kind. I was like WTF!? Hoe wordt je nu ineens geen vader? Samora bleek tijdens de echo al veel langer zwanger te zijn. In plaats van 12 weken, ging ze al haar 17e week in. Na een snelle berekening kwam Jayson tot de conclusie dat hij dan nooit de vader kon zijn, omdat hij en Samora nog geen seks hadden gehad op dat moment. Die nasty bitch, zoals hij haar noemde, had hem al die tijd dus gewoon voor de gek gehouden.

Ik zeg jullie eerlijk, ik weet niet waar die slappe lach vandaan kwam, maar ik rolde! Girlll, buikpijn, tranen alles. This bitch Samora ratchet AF, maar nu was ik zooo blij met haar. Jayson stond me als een kaolo mr. Bean aan te staren. Hij begreep niks. Nadat ik was uitgelachen, heb ik hem mijn slaapkamer uitgeduwd met de mededeling dat hij op de bank kon slapen. Ik heb mijn deur dicht geslagen en ben op bed gaan liggen. Heel raar, maar het eerste dat ik wilde doen, was Kayla bellen om haar deze torie te geven. Dat duurde trouwens maar een paar secondes hoor, want mijn behoefte om haar te bellen, werd heel snel vervangen door een diepe haat. Ik was nog niet klaar met deze chick.

Ondanks dat ik woedend was op Jayson, was ik ergens wel blij dat hij geen kind kreeg. Toch realiseerde ik me dat in de korte tijd dat hij weer in mijn leven was, ik alleen maar ellende had meegemaakt. Het was letterlijk te absurd voor woorden. Was the universe trying to teach me a lesson? Met die gedachte ben ik in slaap gevallen. Ik werd de volgende ochtend wakker doordat Jayson op mijn slaapkamer deur klopte. Hij gaf aan vandaag twee sollicitatiegesprekken te hebben en pas later op de dag terug te zijn. Ik maakte een tjoerie en draaide me om, waarna hij de slaapkamer verliet.

Ik pakte mijn telefoon en zag een gemiste oproep en een appbericht van een onbekend nummer. Het bleek een bericht te zijn van de man, tegen wiens auto ik gister was aangeknald. Ik bekeek zijn profielfoto en hij was nog net zo spang als gister. Meneer wilde weten of ik hem terug kon bellen om te bespreken hoe we het zouden regelen. Ik realiseerde me op dat moment ook dat ik nog niet wist wat ik tegen mijn werkgever moest zeggen. Hoe verklaar je een aanrijding met de werkauto, terwijl je ziek thuis hoort te zijn? Weet je, first things first. Laat me eerst kijken wat Kofi Siriboe’s look alike te vertellen heeft. Ik dacht nog even te kunnen gapen, maar na één keer overgaan, werd er enthousiast opgenomen.

Hij heet Luciano trouwens. Zijn spontaniteit bracht een glimlach op mijn gezicht. Ook was ik ontzettend gecharmeerd van het feit dat hij vooral wilde weten hoe het met mij ging. Nadat ik hem had verzekerd dat ik weer helemaal in orde was, stelde hij voor om elkaar vanmiddag te treffen en onder het genot van een drankje te bespreken hoe we alles af zouden wikkelen.

Was this man asking me out on a date? I mean, waarom onder het genot van een drankje? Zoiets laat je toch gewoon aan de verzekering over? Oké Janey, get out of your damn head en geef antwoord! Ik gaf aan dat het me een prima idee leek, waarna we een tijdstip afspraken en het gesprek beëindigde. I did not expect this! Ik staarde met een glimlach voor me uit, terwijl ik me bedacht wat ik aan zou trekken.

We hadden afgesproken bij Randy’s. Een leuke cocktailbar van een jonge Nigeriaanse mixologist. Voordat ik uitstapte, bekeek ik mezelf in de achteruitkijkspiegel. I look nothing like the girl from yesterday! I’m fine AF! Vol zelfvertrouwen stapte ik uit en liep naar de bar toe. Ineens hoor ik iemand mijn naam roepen. Ik herken die stem uit duizenden. Het was Jayson. Ik keek naar links en zag hem oversteken en naar me toelopen.

WTF doet hij nou weer hier? Ik merkte dat ik nerveus werd. Jayson wilde weten waar ik naartoe ging. Ik beantwoorde zijn vraag met een wedervraag en wilde weten wat hij hier deed? Hij gaf aan net zijn tweede sollicitatiegesprek gehad te hebben en begon enthousiast te vertellen over hoe goed het was gegaan. Vanuit mijn ooghoeken zag ik Luciano aan komen. Ik onderbrak Jayson en gaf aan dat ik moest gaan, waarna ik Luciano tegemoet liep en hem begroette. Terwijl hij me naar binnen begeleidde wierp ik nog snel een blik op Jayson die ons aan stond te staren. Ik kon de shock en verwarring in zijn ogen zien…

Ik spreek jullie snel!

Janey

Dit verhaal is geschreven door Rasheida Adrianus. Rasheida is een schrijfster, regisseur en producer. Volgende week lees je het 10e hoofdstuk van Tis the season for some toxic dick. Het hoofdstuk heet: Jayson. Zien wij je dan weer terug?

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *