instagram

130   2848
137   3472
37   2534
130   4962
112   4009

Verkopen of weggeven?

Iedere ouder loopt hier vroeg of laat tegen aan. Wat doe je met de kleding van je zoon of dochter dat te klein geworden is? Het meest voor de hand liggende is bewaren, weggeven of verkopen. Maar wat ga ik doen?

Vorig jaar, tijdens mijn zwangerschap, heb ik stukje bij beetje de kleding gekocht van E. Ik weet nog dat ik er ook echt van uit ging, dat de leeftijden die bij de maten vermeld staan kloppen. NOT! Er zullen vast wel kinderen zijn die wel aan dat ideaal beeld voldoen, maar die van mij ‘helaas’ niet. Als zwangere van je eerste kind, hou je daar (ik in ieder geval niet) geen rekening mee. Ik dacht het is een richtlijn dus het zal vast wel kloppen.

De ervaring leert nu dat het dus ook anders kan. E. is nu 6,5 maanden oud en heeft over het algemeen maat 68/74. Of volgens mij kan ik beter 68/74/80. Dat maten verschillend kunnen vallen, dat wist ik. Maar je merkt het pas echt als je een kleintje hebt. Wat een gedoe zeg.
Als je wat vaker kleding hebt gekocht van een bepaald merk, dan weet je ongeveer wel hoe het zal staan. Maar ook als je voor het eerst kleding koopt bij een webshop bijvoorbeeld en je denkt:  “Ik neem wel een maatje groter, dan kan hij er langer mee doen.” En vervolgens zit die maat ook echt precies! Nou, dan is dat wel even balen. Maar goed.

Te klein
Nu heeft E. dus kleding dat te klein is. En ik zit er echt nog hard over na te denken wat ik ermee zal doen. Bewaren voor de tweede zit er niet in. Woon nog bij moeders en er staat geen tweede op de planning. En voor zo ver ik weet is er ook niemand in de omgeving die een kleintje verwacht. Dan blijven eigenlijk nog twee dingen over. Of weggeven aan het Leger des Heils of verkopen. Ik wil eigenlijk het liefst voor optie twee gaan, omdat de kleding er nog echt heel goed uit ziet! Maar aan de andere kant heb ik ook weer zo iets van, wel een beetje schijnheilig om alleen de versleten kleding te doneren aan het Leger des Heils. Maar goed, ik zal er niet om liegen, wat dat betreft ben ik gewoon gierig. Ik heb er veel geld aan uit gegeven. Ze zien er goed uit, dus ze zullen vast en zeker nog wat opleveren.

Dan kom ik eigenlijk bij het volgende punt. Geduld. Geduld hebben tot dat je kleding is verkocht. Ik ben natuurlijk niet de enige die de kleding van mijn kind te koop zet. Er zin genoeg ouders die dit ook doen. Eerlijk gezegd weet ik ook niet zo goed wat ik anders zou moeten doen. Ik ga dus daarom ook maar een gokje wagen. Eerst proberen te verkopen. Weggeven kan altijd nog!

Mijn netwerk is helaas nog niet zo groot, dus ik doe bij deze gewoon een oproep voor geïnteresseerden in de kleding van E. Je kunt mij een mailtje sturen, of contact met mij opnemen via Instagram of Facebook. Uiteraard zullen de nodige foto’s volgen via mijn social media kanalen.

Heb jij misschien nog leuke ideeën/tips? Wat doe jij of heb jij gedaan met de kleding van je zoon/dochter dat te klein geworden is?

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie