instagram

Mijn top 5 babykleding merken

Nu ik moeder ben, ben ik ook helemaal in to de babykleding. Logisch natuurlijk, want hij kan moeilijk naakt rondlopen. Omdat er zoveel keus is aan babykleding wilde ik graag delen welke merken ik het leukste vind. Is je kleine toe aan nieuwe kleding? Of ga je binnenkort op kraamvisite? Doe dan wat inspiratie op uit mijn top 5 babykledingmerken.  De top 5 geldt voor zowel jongenskleding als meisjeskleding. Als ik een dochter had, dan was hij waarschijnlijk precies hetzelfde geweest!

Voor dat ik mijn top 5 verklap, moet ik er wel even bij zeggen dat mijn smaak voor E. vrij basic is. Ik ben geen fan van de druk bedrukte kleding of te veel verschillende kleuren in 1 kledingstuk, zodat het erg druk en soms zelfs (naar mijn idee) rommelig oogt. Dit betekent overigens niet dat de merken die ik in deze top 5 benoem dit niet in hun collectie hebben. Wat ik ook nog even kwijt wil, is dat deze top 5 kledingmerken is gebaseerd op de newborn collectie. Onder de newborn collectie vallen de maten: 50, 56, 62 en 68. De kledingmerken die ik benoem gaan allemaal verder dan alleen newborn maten, tenzij anders is vermeld.

#5
E. in H&M en Zara
Op nummer 5 staan bij mij H&M en Zara. Eigenlijk niet te missen, toch? H&M en Zara hebben allebei hartstikke leuke babykleding. H&M valt alleen heel groot. Ik vind met name de broekjes van Zara heel leuk, maar die vallen dan weer heel klein. Hoe dan ook ben ik een groot fan van deze twee merken. Ik draag het graag voor E. en het staat hem ook super. Ondanks dat er genoeg H&M’s en Zara’s zijn in Nederland, slaag ik 9 van de 10 keren het beste op de webshop. Vooral bij de Zara, is de newborn bijna niet te vinden. Of ik heb altijd pech, dat kan natuurlijk ook.

#4
Name iT

Op nummer 4 staan bij mij Noppies en Name It.
Ik kon eigenlijk niet zo goed kiezen tussen deze twee, omdat ik vind dat de collecties erg op elkaar lijken. Lekker basic maar o zo leuk! Ik heb veel van Noppies en Name It voor E. gekocht.Noppies begint bij maat 44 en Name It zelfs bij maat 40. Ze vallen over het algemeen vrij normaal, dus ook de allerkleinste kunnen al snel van deze merken genieten!
Misschien ook leuk om te weten, is dat Noppies ook een lijn voor positiekleding heeft. Zelf had ik dat niet nodig, anders had ik hier zeker een leuke broek en of truitje van deze lijn gekocht.
Noppies heeft vele verkooppunten in Nederland. Klik hier om te zoeken naar een verkooppunt bij jou in de buurt.
Name It heeft ook verschillende verkooppunten, maar ook eigen winkels in Nederland. De bekendste verkooppunt is Prenatal. Toch liever naar een echte Name It winkel? Zoek dan hier naar de dichtstbijzijnde bij jou in de buurt.

 

 

#3
Lucky no. 7

Op nummer 3 staat bij mij Lucky No. 7.
Alleen al om de naam moest dit merk in mijn top 5 terecht komen. E. is namelijk op de zevende geboren! Ik moet wel eerlijk bekennen dat E. nog geen kledingstuk in zijn kast heeft hangen van dit merk. Ik heb geen idee hoe het valt en kan helaas ook niets vertellen over de kwaliteit. En toch heeft hij de top 3 in mijn top 5 bereikt. Dat is simpelweg omdat dit echt mijn smaak is. Niet te veel poespas. De kleuren waar ik van houd. De collecties bestaan uit de kleuren grijs, wit en zwart.
Dit merk is in het leven geroepen door een Nederlandse. Moeder van twee kinderen, een jongen en een meisje. Het merk staat voor stoer en een tikkeltje rebels. Op de site is te lezen dat het merk cool en betaalbaar is. Ik wil niet zeggen dat het onbetaalbaar is, maar het is zeker niet een van de goedkoopste kinderkleding in dit lijstje. Ondanks dat ben ik wel echt van plan om een kledingstuk, of zelfs kledingstukken, voor E. aan te schaffen.
Ondanks dat Lucky no. 7 een Nederlands merk is, is het wel over de hele wereld te verkrijgen. Zie hier welke winkels allemaal Lucky no. 7 verkopen.

#2
Polarn O. Pyret
E. Polarn O pyretOp nummer 2 staat Polarn O. Pyret. Dit is een Zweeds merk van een ongelooflijk goede kwaliteit. Je kan het wassen wat je wil, maar het vervaagt niet. Het is super sterk  en een kind kan er alles in doen. Wel het meest prijzigste merk in dit rijtje. Ondanks dat, heeft E. toch een aantal kledingstukken van dit merk in zijn kledingkast hangen. (Ik ben dol op de uitverkoop. ;-)) Dit merk staat bekend om de strepen. Ik werd er meteen verliefd op!
Ze beginnen niet bij maat 50, maar bij maat 44. Dit vind ik zelf wel goed, want het merk valt eigenlijk een maatje groter. E. verliet het ziekenhuis in een broekje van Polarn O. Pyret. En ondanks dat hij netjes 50 cm lang was en ik het broekje had gekocht in maat 44, was het alsnog iets wat aan de grote kant.
Polarn O. Pyret is maar in 3 steden in Nederland te vinden. In Utrecht, Eindhoven en Maastricht. Benieuwd waar precies? Klik dan hier.

 

#1
Z8 Newborn
En dan mijn nummer 1. Z8 Newborn, je spreekt het uit als Zacht. Wederom een Nederlands merk. Z8 bestaat sinds 2004, maar de newborn lijn is er nu pas 3 jaar bij. Ik ben heel blij met de newborn collectie van Z8. En ik weet dat ik niet de enige ben. Het is basic, maar met een leuke printjes. Eigenlijk heel simpel, maar zo schattig! Ze gebruiken over het algemeen zachte kleuren in hun newborn collectie. Z8 newborn collectie kun je vinden o. a. vinden in de Bijenkorf. Zij hebben geen eigen winkels, maar wel vele verkooppunten. Benieuwd welke winkel in de buurt de Z8 Newborn, of een andere collectie van Z8, verkoopt? Neem dan hier een kijkje.

Welke merken vind jij het leukste? 

 

 

 

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties

 1. 14 november 2015 / 10:09 pm

  Ik kan wel wat vertellen over lucky no 7! Ik vind de kwaliteit echt super ( veel beter dan z8 ?). Shirtjes vaak gewassen maar blijven erg mooi! En verkoopt ook weer makkelijk door, ook fijn ?! Je hebt bijna dezelfde top vijf als ik alleen ik vind little Indians ook echt heel gaaf, zowel voor Jongens als meiden! Gr Moniek Schouten

 2. Harriet
  28 maart 2015 / 10:10 pm

  Hoi Nova,

  Ik had een vraagje, ik ga over een maand naar een babyshower van een goede kennis… Maar ik heb geen flauw benul van wat ik moet kopen. Rompertjes zijn super leuk, maar is dat niet iets te cliche? Heb jij misschien tips?

  Harriet uit Osdorp

  • More Than a Mom
   29 maart 2015 / 5:52 pm

   Hi Harriet,

   Wat leuk een babyshower!
   Rompers zijn helemaal niet zo cliche hoor, dat valt reuze mee. Het is erg handig, dus ze komen altijd goed van pas. Je zou eventueel ook voor een cadeaukaart kunnen gaan! Op die manier laat je de keuze bij de toekomstige ouders en kunnen zij kiezen wt zij leuk vinden.
   Z8 is hier een goed voorbeeld van. Als je een cadeaubon bij Z8 koopt, dan krijg je ook meteen een knuffel erbij. Klik hier voor de cadeaubon.

   Verder hoort bij een babyshower (vind ik) altijd wel een luiertaart. Een taart van luiers (handig!) en je kan er van alles bij doen. Denk aan zwitsalproducten!

   Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad.

   Succes!

   Liefs,

   Nova

 3. Kelly
  25 maart 2015 / 12:42 pm

  Hi Nova,

  Ik heb nog geen kleine maar ben al helemaal fan van het merk Z8. Het is zo schattig en stoer tegelijk. Heb je wel eens bij River Island gekeken? Daar hebben ze ook echt super leuke, stoere en schattige kleding voor kindjes. Ik weet niet precies vanaf welke maten zij verkopen.. Maar goed, leuk om te lezen wat jij t liefst koopt. Ik zou het ook wel interessant vinden om te weten waar jij zelf je kleding koopt..

  Groetjes van Kelly

  • More Than a Mom
   25 maart 2015 / 1:16 pm

   Hi Kelly,

   Leuk merk hè? Ben er helemaal weg van! Wat toevallig, ik had namelijk laatst nog gekeken bij River Island. Ik had alleen nog niets gekocht, omdat ik het altijd wel fijn vind om de kleding te voelen. Klinkt misschien een beetje raar, maar dan weet ik wat ik kan verwachten als ik het via de webshop bestel. Ik ben alleen nog niet de stad in gegaan om opzoek te gaan naar een River Island, maar het staat zeker op mijn lijstje!
   Ik zal zeker ook met jullie delen waar ik het liefst voor mezelf shop!

   Liefs,

   Nova