instagram

Mijn kind is een wiebelkont

E. is een heel vrolijk en energiek jongetje. Ook wel een wiebelkont genoemd. Stilzitten is gewoon niet zijn ding.. Soms vind ik het lastig en soms denk ik je doet maar. Maar hoe gaat het in de klas?

Wiebelkont

Wiebelkont

E. zit sinds 2 weken in groep 2 en van de week hield de juf mij even tegen. Ze gaf aan dat hij niet zo goed stil zit in de klas. De juf stelde mij ook meteen gerust dat ik mij geen zorgen hoef te maken, want hij doet super goed mee in de les. Maar dan alleen wiebelend of zelfs staand. Ze vroeg zich daarom af of ik toevallig een skippybal had liggen. Ik dacht echt: “Huh een skippybal!?” Ja, een skippybal. Volgens haar zou dat hem meer rust bieden.

Skippybal?

Je begrijpt wel dat ik meteen dacht nou ik weet niet welk kind er rustiger van wordt als hij/zij op een skippybal zit, maar ze zal het wel weten. Ze bedoelde natuurlijk niet een echte skippybal, maar een zitbal (zonder handvat). In Noorwegen is er zelfs een school die alle stoelen heeft vervangen voor deze ballen! Het schijnt veel beter te zijn voor hun houding en voor kinderen die veel energie hebben is dit ook echt een uitkomst.

Wiebelkussen

Wiebelkussen

Ik heb met de juf afgesproken om een wiebelkussen aan te schaffen. Noem mij stom, maar ik wist echt niet dat het wiebelen met zo iets simpels kon worden verminderd. Een wiebelkussen heeft hetzelfde idee als een zitbal. Het is een kussen waarop je kan wiebelen (goh je meent het?) en dat plaats je op een stoel. Vind ik zelf fijner in plaats van hem als enige op een bal te gaan zetten. Denk dat er vooral veel mee wordt gespeeld. Het blijft een jongen he. ;-). Mocht een wiebelkussen niet het gewenste effect hebben, dan kunnen we altijd nog een zitbal aanschaffen.

Hoe ga ik er thuis mee om

Thuis is hij natuurlijk net zo’n wiebelkont als op school. Ik weet ook niet beter. Betekent niet dat ik het altijd kan hebben hoor. Hij is druk en beweegt veel, moet gewoon zijn energie kwijt. Veel buitenspelen helpt echt. Van mij hoeft hij bijvoorbeeld ook niet aan tafel blijven zitten tot dat iedereen klaar is met eten. Dat staat gelijk aan martelen voor hem. Arm kind.

Shout out naar de juf

Wiebelkont

Echt een big shout out naar zijn juf. Dat zij echt met hem meedenkt en hem niet dwingt om stil te zitten. Hij zit nu ook aan de buitenkant van de kring, zodat hij wat meer ruimte heeft om te bewegen en hij andere kindjes zo min mogelijk tot last is. Echt top dit.

Heb jij ook een wiebelkont in huis? Hopelijk heb jij hier als ouder ook wat aan!

Liefs,

Nova

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.