instagram

Z8 Limited Edition of Lucky no. 7?

Deze blogpost gaat over twee Nederlandse kledingmerken die beide in mijn top 5 baby (newborn) kledingmerken staan. Sterker nog, ze staan allebei in mijn top 3. Het gaat over de kledingmerken Z8 en Lucky no. 7. En ondanks dat het mij eigenlijk helemaal niets aangaat, wil ik het alsnog met jullie delen. Aangezien ik van alles post wat mij interesseert en of opvalt, post ik ook dit.

Gisteren zat ik nietsvermoedend te scrollen op mijn ‘timeline’ van instagram. Mijn aandacht werd getrokken door foto met een nieuw setje dat een moeder had gescoord voor haar kleine meid. Het was zwart wit setje. Ik zag dat het broekje als een legging viel, dus het had meteen mijn aandacht. Ik vind dat namelijk hartstikke leuk voor E.! Eronder was te lezen dat het setje afkomstig was uit de Z8 limited edition collectie. Nu weet ik ook dat de newborn collectie van Z8 (je spreekt het uit als: Zacht) tot en met maat 68 gaat, dus ging ik er automatisch van uit dat ik helaas niets voor mijn kleine jongen kon kopen uit deze collectie. E. gaat nu namelijk langzamerhand over op maat 74. Ondanks dat, was ik wel erg benieuwd naar de limited edition collectie van het kledingmerk dat op #1 staat in mijn top 5 babykleding merken.

Lucky no. 7 staat in mijn top 5 op #3. En dit ondanks dat ik op het moment van schrijven van mijn top 5 babykleding merken nog geen aankopen had gedaan op de webshop. Waarom? Omdat ik mij helemaal kon vinden in hun style. Uiteraard heb ik nu al wel een setje gekocht voor E. van Lucky no. 7!
Lucky no. 7 heeft op dit moment twee collecties. De Worn 2B Wild collection en Lucky no. 7 Basic collection. De kleuren van de kleding uit deze twee collecties zijn zwart, wit en grijs. Heel stoer!

Voordat ik losbarst, laat ik eerst een aantal foto’s zien. De foto’s zeggen waarschijnlijk al genoeg.

Lucky no. 7
lucky no. 7 broekje zwart lucky no. 7 pakje zwart wit

lucky no. 7 broekje zwart wit  Lucky no. 7 vest

Z8
z8 broekje zwart z8 pakje zwart witz8 zwart wit broekjez8 vest

Waar het nou op neerkomt, is dat Z8 alles behalve origineel is geweest. Zeg maar gerust dat er goed gekeken is naar de collecties van Lucky no. 7 en dat de limited edition van Z8 daarop is gebaseerd. Je ziet duidelijk dat de kleding enorm veel op elkaar lijken. Niet alleen de kleding, maar ook de teksten die worden gebruikt door Z8. Lucky no. 7 heeft Worn 2B Wild en Z8 komt met de uitspraak Born to be wild.
Het concept van zwart wit is heel leuk Z8, maar gewoon heel veel gelijkenissen heeft met Lucky no. 7.
En ja, er zitten ook een paar kledingstukken bij die vele andere merken ook in de collectie hebben zitten. Een voorbeeld hiervan is het zwarte broekje en het zwarte vest. Z8 had hier makkelijk op in kunnen spelen door bijvoorbeeld ‘Z8’ in het wit erop te bedrukken. Dit is overigens niets nieuws voor Z8, want ik heb wel eens een jasje gezien waar ‘Z’ op de ene helft van het jasje is bedrukt en ‘8’ op de andere. Het zijn basic items, dat klopt, maar het valt wel erg op als ook nog eens het gestreepte pakje, het gestreepte broekje en de tekst al heel erg op elkaar lijken. Zoals ik al zei lijkt het alsof de collectie van Z8 is gebaseerd op de collecties van Lucky no. 7.

Z8 setje
Huxbaby

 

 

 

 

 

 

 

Het is eigenlijk heel erg gênant voor Z8. Ze vallen echt door de mand met deze stunt. Jammer, want Z8 is een heel leuk merk. Hij staat niet voor niets op #1 in mijn top 5 voor de newborn kleding. En er zijn zeker kleding uit de collectie die ik graag zou willen dragen voor E. bijna de gehele collectie zou ik zo voor hem kunnen kopen! De collecties van Lucky no. 7 is leuk, maar die van Z8 ook. Vooral het setje dat je hier boven (links) ziet. Het broekje doet mij overigens wel denken aan een broekje (rechts) van het merk Huxbaby..
Z8 panda shirt                                               van pauline panda shirt

 

 

 

 

 

 

 

Als laatste wil ik dit shirt nog even laten zien. Z8 heeft ook een panda shirt in de collectie (links). Dit komt veel overeen met het PandaLove shirt van Van Pauline (rechts). Erg jammer dit, het lijkt wel of Z8 totaal geen inspiratie had.
Maar goed, de limited edition van Z8 is vanaf 22 april verkrijgbaar op de webshop en gaat tot en met maat 86. Ik twijfelde eerst of het een fout was en dat het 68 moest zijn, maar toen ik de online magazine bekeek, zag ik ook grotere kindjes in de kleding poseren. Dus waarschijnlijk gaat het niet alleen om een newborn limited edition collectie.

Lucky no. 7 mag eigenlijk best trots zijn. Trots op het feit dat hun kleding zo leuk is en dat het zelfs door een ander Nederlands kindermerk wordt gekopieerd. Ik wil Z8 niet zwart maken, ik denk namelijk dat Z8 zichzelf al genoeg voor schut heeft gezet. Ik vind dat je als Nederlandse collega’s elkaar moet steunen. Had desnoods bij de collectie geplaatst: ” De limited edition is gebaseerd op de collecties van Lucky no. 7.” Dan heb je genoeg vertrouwen in jouw eigen merk en steun je tegelijkertijd ook nog eens je landgenoot. Of had een geheel andere collectie samengesteld. En ja, ik ben inderdaad erg kritisch, ik weet het. Maar ik wilde dit graag met jullie delen.

Ik ben wel benieuwd naar jouw mening. Vind jij ook dat de kleding van de limited edition van Z8 op de collecties van Lucky no. 7 lijkt?

 

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 Reacties

 1. Chloë
  29 april 2015 / 4:41 pm

  Ik vind het een top collectie van Z8. Waar maken jullie je druk over? Zwart-wit is gewoon een hype nu. Het zwart-wit “boevenbakje” van Luckyno7 heb ik al zoooo vaak voorbij zien komen bij andere merken die toch echt eerder waren. Ik vind de zwart-wit collectie van Z8 zelfs erg lijken op hun vorige collecties. Ze hebben altijd deze pasvorm broekjes en strepen. Het is nu alleen zwart-wit. Zoals tig andere merken.

 2. 26 april 2015 / 10:51 am

  Je zegt dat z8 een soort van copycat is maar het shirtje van Pauline is ook niet erg uniek. Mini rodini heeft als logo een pandabeer en gebruikt di al enkele jaren in hun ontwerpen. Je mag haar zelf benoemen als copycat. Ze heeft namelijk mijn logo van Lets rebel gebruikt voor een van haar ontwerpen. En dit is niet de eerste keer dat ze ontwerpen overneemt van andere merken.

  • Nova
   26 april 2015 / 8:55 pm

   Oei, Nadine!
   Ik heb zojuist een kijkje genomen op jouw webshop. Ik zie inderdaad een aantal overeenkomsten met de collectie van Van Pauline en van jou.

   Let’s Rebel inderdaad, maar ook de “Good Vibe.”

   Wat stom dit zeg. Als jij inderdaad eerder was dan Pauline, dan is het inderdaad ook niet helemaal fair!

 3. 18 april 2015 / 8:00 pm

  Zo naast elkaar lijkt een en ander erg sterk op elkaar. Maar tot op heden had ik als meisjesmoeder nog niet de moeite genomen om zwart-witte kinderkleding te kopen. Terwijl ik genoeg jongensmoeders dit zie doen. Z8 maakt het voor mij toegankelijker om zo’n kledingstuk te kopen.

  • Nova
   18 april 2015 / 10:47 pm

   Hi Josan,

   Z8 doet ook wat goeds hoor, met het lanceren van deze collectie. Het is leuk, hip en cool! En trekken meisjesmoeders als jij over de streep om zwart witte kinderkleding te kopen!
   De collectie zelf is super leuk, het is alleen jammer dat het op een samenstelling van andere kledingmerken lijkt.

 4. Jessica
  18 april 2015 / 7:22 pm

  Ik vraag me af of dit wel mag.. volgens mij is dit gewoon plagiaat en gaat Lucky no 7 zeker nog wel van zich laten horen.. Beetje jammer van z8.

  • Nova
   18 april 2015 / 10:42 pm

   Hi Jessica,

   Ook ik dacht aan plagiaat! In de muziekwereld heeft dit toch ook grote gevolgen?
   Zoals iemand anders al opmerkte, is Z8 gewoonweg veel groter dan de merken die zij hebben gekopieerd (behalve Huxbaby). Ik heb geen juridische kennis, maar ik vraag me af of het ‘zin’ heeft om hier werk van te maken..
   Dit valt inderdaad zwaar tegen van Z8..

 5. marcella
  18 april 2015 / 7:14 pm

  hi!! het eerste wat ik zei toen ze met coming soon kwamen. ow wat lijkt het op lucky nr7. huxbaby kende ik niet en Pauliene ook niet al ga ik daar binnenkort eens voor zitten.
  Overigens is de meidencollectie van de zomer wel te vergelijken met Ninni vi. Niet helemaal uitsraard maar de sokken en korte strakke rokjes wel.

  • Nova
   18 april 2015 / 10:38 pm

   Huxbaby is, als ik mij niet vergis, een amerikaans merk en echt heel leuk. Moet je zeker even checken! En zo ook Van Pauline, haar ” Hello, I’m (naam kind)” shirt is echt heel gaaf. Neem rustig de tijd om de beide collecties te bekijken, ze zijn het zeker waard.

   Ik ken op mijn beurt het merk Ninni Vi weer niet. Na wat google werk kwam ik er ook achter dat het een kledingmerk is voor meisjes, haha!
   Je zal altijd wel wat overeenkomsten hebben met een ander merk, maar als het er zo veel zijn..

 6. 18 april 2015 / 7:11 pm

  Dat kan inderdaad geen toeval meer zijn…maar wat eerder genoemd is dat deze stijlen inderdaad veel voorkomen…zo ook de panda…wel leuk hoor, die kleren!

  • Nova
   18 april 2015 / 10:29 pm

   Ja, ik vind ze ook hartstikke leuk! Het setje, het shirtje met new kid on the block en de broek met kruisjes, is echt mijn favoriet. Het is alleen jammer dat ze niet origineel zijn!

 7. 18 april 2015 / 1:18 pm

  Wat mij opviel was dat de volledige collectie gebaseerd is op items van Lucky no 7, Van Pauline en andere kleine Nederlandse merken. Er zit niet 1 item in deze limited collectie die origineel is… En dat valt mij behoorlijk tegen van Z8, want andersom zouden zij het ook niet pikken…

  Daarnaast is Z8 natuurlijk groter en bekender als merk omdat de kleding ook veel offline wordt verkocht zoals bij de Bijenkorf en daardoor zullen ze nog steeds veel van deze kleding verkopen aan personen die niet veel online actief zijn. En daar wringt het hem een beetje, vind ik…

  • Nova
   18 april 2015 / 1:46 pm

   Hi Marike,

   Bedankt voor je reactie.
   Zo te horen zijn we het met elkaar eens! Het klopt dat elk item terug te vinden is in een collectie van een ander merk!
   Z8 heeft dit helemaal niet nodig. En het is inderdaad erg storend dat het toch wel wordt verkocht, omdat Z8 veel verkooppunten heeft.

   Vervelend voor de mensen die veel tijd en energie in hun collectie hebben gestoken, om dit vervolgens bij een groter merk in een limited edition collectie te zien verschijnen! Zo, gratis en voor niets. Het is gewoon jammer om te zien dat de limited edition collectie van Z8 zonder blikken of blozen wordt gepublubliceerd.

 8. 18 april 2015 / 12:04 pm

  Ik vind ze ook erg veel op elkaar lijken. Nu moet ik ook wel zeggen dat gewoon deze stijl erg hip en hot is. Dieren koppen, kruisjes, minimalistisch, Scandinavisch, zwart/wit.
  Natuurlijk hadden ze ook voor streepjes kunnen kiezen op het broekje, of stippen. Maar kruisjes zie je overal terug (zelfs in het behang).

  • More Than a Mom
   18 april 2015 / 12:24 pm

   Hi Astrid,

   Bedankt voor je reactie.
   Je hebt volkomen gelijk, de kleding van de bovengenoemde merken zijn inderdaad erg hip en hot! Maar het valt gewoon op dat bijna elk kledingstuk uit de limited edition collectie te vergelijken is met een kledingstuk uit een andere collectie! Klik hier voor de overige overeenkomsten met de kleding van Van Pauline.

   Het is ook wel dat nu alles onder en vergrootglas wordt gelegd, dat klopt. Maar het is wel heel erg toevalig dat het zoveel gelijkenissen heeft met andere merken. Vind je niet?