instagram

Z8 Limited Edition of Lucky no. 7? | More Than a Mom

Deze blogpost gaat over twee Nederlandse kledingmerken die beide in
staan. Sterker nog, ze staan allebei in mijn top 3. Het gaat over de kledingmerken Z8 en Lucky no. 7. En ondanks dat het mij eigenlijk helemaal niets aangaat, wil ik het alsnog met jullie delen. Aangezien ik van alles post wat mij interesseert en of opvalt, post ik ook dit.


Gisteren zat ik nietsvermoedend te scrollen op mijn ‘timeline’ van
. Mijn aandacht werd getrokken door foto met een nieuw setje dat een moeder had gescoord voor haar kleine meid. Het was zwart wit setje. Ik zag dat het broekje als een legging viel, dus het had meteen mijn aandacht. Ik vind dat namelijk hartstikke leuk voor E.! Eronder was te lezen dat het setje afkomstig was uit de Z8 limited edition collectie. Nu weet ik ook dat de newborn collectie van Z8 (je spreekt het uit als: Zacht) tot en met maat 68 gaat, dus ging ik er automatisch van uit dat ik helaas niets voor mijn kleine jongen kon kopen uit deze collectie. E. gaat nu namelijk langzamerhand over op maat 74. Ondanks dat, was ik wel erg benieuwd naar de limited edition collectie van het kledingmerk dat op #1 staat in mijn top 5 babykleding merken.

Lucky no. 7 staat in mijn top 5 op #3. En dit ondanks dat ik op het moment van schrijven van mijn top 5 babykleding merken nog geen aankopen had gedaan op de webshop. Waarom? Omdat ik mij helemaal kon vinden in hun style. Uiteraard heb ik nu al wel een setje gekocht voor E. van Lucky no. 7!

Lucky no. 7 heeft op dit moment twee collecties. De

Worn 2B Wild collection

en

Lucky no. 7 Basic collection.

De kleuren van de kleding uit deze twee collecties zijn zwart, wit en grijs. Heel stoer!

Voordat ik losbarst, laat ik eerst een aantal foto’s zien. De foto’s zeggen waarschijnlijk al genoeg.


lucky no. 7 broekje zwart
lucky no. 7 pakje zwart wit

lucky no. 7 broekje zwart wit
Lucky no. 7 vest


z8 broekje zwart
z8 pakje zwart wit
z8 zwart wit broekje
z8 vest

Waar het nou op neerkomt, is dat Z8 alles behalve origineel is geweest. Zeg maar gerust dat er goed gekeken is naar de collecties van Lucky no. 7 en dat de limited edition van Z8 daarop is gebaseerd. Je ziet duidelijk dat de kleding enorm veel op elkaar lijken. Niet alleen de kleding, maar ook de teksten die worden gebruikt door Z8. Lucky no. 7 heeft Worn 2B Wild en Z8 komt met de uitspraak Born to be wild.

Het concept van zwart wit is heel leuk Z8, maar gewoon heel veel gelijkenissen heeft met Lucky no. 7.

En ja, er zitten ook een paar kledingstukken bij die vele andere merken ook in de collectie hebben zitten. Een voorbeeld hiervan is het zwarte broekje en het zwarte vest. Z8 had hier makkelijk op in kunnen spelen door bijvoorbeeld ‘Z8’ in het wit erop te bedrukken. Dit is overigens niets nieuws voor Z8, want ik heb wel eens een jasje gezien waar ‘Z’ op de ene helft van het jasje is bedrukt en ‘8’ op de andere. Het zijn basic items, dat klopt, maar het valt wel erg op als ook nog eens het gestreepte pakje, het gestreepte broekje en de tekst al heel erg op elkaar lijken. Zoals ik al zei lijkt het alsof de collectie van Z8 is gebaseerd op de collecties van Lucky no. 7.

Z8 setje

Huxbaby

Het is eigenlijk heel erg gênant voor Z8. Ze vallen echt door de mand met deze stunt. Jammer, want Z8 is een heel leuk merk. Hij staat niet voor niets op #1 in mijn top 5 voor de newborn kleding. En er zijn zeker kleding uit de collectie die ik graag zou willen dragen voor E. bijna de gehele collectie zou ik zo voor hem kunnen kopen! De collecties van Lucky no. 7 is leuk, maar die van Z8 ook. Vooral het setje dat je hier boven (links) ziet. Het broekje doet mij overigens wel denken aan een broekje (rechts) van het merk
..

Z8 panda shirt
van pauline panda shirt

Als laatste wil ik dit shirt nog even laten zien. Z8 heeft ook een panda shirt in de collectie (links). Dit komt veel overeen met het PandaLove shirt van
(rechts). Erg jammer dit, het lijkt wel of Z8 totaal geen inspiratie had.

Maar goed, de limited edition van Z8 is vanaf 22 april verkrijgbaar op de
en gaat tot en met maat 86. Ik twijfelde eerst of het een fout was en dat het 68 moest zijn, maar toen ik de online magazine bekeek, zag ik ook grotere kindjes in de kleding poseren. Dus waarschijnlijk gaat het niet alleen om een newborn limited edition collectie.

Lucky no. 7 mag eigenlijk best trots zijn. Trots op het feit dat hun kleding zo leuk is en dat het zelfs door een ander Nederlands kindermerk wordt gekopieerd. Ik wil Z8 niet zwart maken, ik denk namelijk dat Z8 zichzelf al genoeg voor schut heeft gezet. Ik vind dat je als Nederlandse collega’s elkaar moet steunen. Had desnoods bij de collectie geplaatst: ”

De limited edition is

geb

aseerd op de collecties van Lucky no. 7.

” Dan heb je genoeg vertrouwen in jouw eigen merk en steun je tegelijkertijd ook nog eens je landgenoot. Of had een geheel andere collectie samengesteld. En ja, ik ben inderdaad erg kritisch, ik weet het. Maar ik wilde dit graag met jullie delen.


Ik ben wel benieuwd naar jouw mening. Vind jij ook dat de kleding van de limited edition van Z8 op de collecties van Lucky no. 7 lijkt?

Volg:

Z8 Limited Edition of Lucky no. 7? | More Than a Mom
Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.