instagram

131   2897
137   3491
37   2547
130   4977
112   4015

38 weken zwanger – juni of toch juli?

Inmiddels ben ik al 38+ weken zwanger! Dat betekent dat de bevalling niet lang meer op zich zal laten wachten. Maar zal ik een juni baby krijgen? Of wordt ze toch een juli baby?

Time flies

Wauw, wat is de tijd snel gegaan zeg. Deze zwangerschap zit er voor mij alweer bijna op. Ik kan het ergens nog steeds niet geloven dat ik binnen nu en 3 a 4 weken gewoon weer een mini me in mijn armen mag sluiten. Ik waardeer deze zwangerschap zoveel meer dan de eerste, maar dat komt doordat ik nu weet wat ik heb en dat dat niet vanzelfsprekend is. Buiten dat om, volgt er hier echt (nog lang!!!) geen derde kindje. Dus dan wil je echt van alles genieten en heb je het gevoel dat je tijd tekort komt. Heb je wel voldoende van alles genoten? Van ieder schopje? Van ieder kwaaltje?

Gezondheid

Ik heb een lage bloeddruk dat ervoor zorgt dat ik regelmatig flauwval, ik heb enorm last van maagzuur, geef nog iedere dag over en als ik ‘s nachts 3 uur achter elkaar heb geslapen dan mag ik echt heel erg blij zijn! Ondanks deze klachten, wil ik nog niet voor de 40 weken worden ingeleid zoals bij E. Ik gaf al eerder aan dat ik echt alles uit deze zwangerschap eruit wil halen wat er in zit! Dat betekent voor mij ook doorlopen tot de 40 weken als het moet. Natuurlijk wordt het zwaarder en natuurlijk ben ik enorm nieuwsgierig naar haar, maar ik wil dit keer echt niet eerder dan na de due date worden ingeleid. Na de uitgerekende datum heb ik met mijzelf afgesproken om maar toe te geven dat het is zoals het is en ik mij dan wel weer een handje laat helpen net zoals bij E.

Zwanger

Ben ik er klaar voor?

Ik heb geen keus! Ze zit er al, sterker nog ze komt al bijna! Ik heb dan straks gewoon een 3,5 jarige zoon en een newborn babygirl. Zo onwerkelijk, maar zo waar! Ik probeer voor nu zoveel mogelijk te genieten van E. en hem uit te leggen dat babymeisje straks wordt geboren en hij dan grote broer is en ik mama van hem en haar ben. Hij kan zich er nu denk ik niets bij voorstellen dat hij mij moet gaan delen, maar ik heb er wel alle vertrouwen in dat hij het goed zal oppakken.

Wat betreft de babyspulletjes ben ik wel al helemaal ready. Pff, moest echt weer even wennen en ik heb mij meerdere keren afgevraagd hoe ik het bij E. allemaal zo vroeg klaar had haha. Het was bijvoorbeeld voor mij een hele zoektocht naar haar eerste pakje, maar uiteindelijk heb ik die ook gevonden (echt met 37 weken..). En nu kan ik niet wachten om haar hier in te zien.

Juni baby of toch een juli baby?

Ik ben in de eerste week van juli uitgerekend, maar wanneer zou ze dan toch komen? Ik denk zelf dat ze in juli geboren zal worden, maar dat is puur afgaan op mijn gevoel. Ze zit hier volgens mij echt prima. Heb met 37 weken de slijmprop verloren (zegt natuurlijk niets), heb geregeld harde buiken en ze is al zo erg ingedaald dat ze iedere keer weer zeggen dat ze klaar ligt voor de bevalling. Dus als ze had willen komen, dan was ze er nu denk ik al wel geweest!

Je grote broer en ik kijken in ieder geval naar je uit, dus kom maar meisje. 🙂

38 weken zwanger

Wanneer denk je dat babymeisje geboren zal worden? 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *