instagram

25   1849
155   5698
25   1118
213   4251
43   2892

Hoe maak ik mijn dreumes zindelijk? – Deel 2

In het ‘zindelijk worden’ deel 1 kan je de start lezen van de zindelijkheids-reis van J. Ze was toen nog bang om op het potje te poepen. Er zit sinds dit weekend schot in de zaak!

Papa-weekend

Dit weekend waren de kids bij hun vader. Ik geef de kinderen niet mee met hele instructies of iets dergelijks. Als er grote uitzonderingen zijn, dan laat ik het wel even weten. Maar over het algemeen trek ik mijn handen er echt van af en laat ik hem zijn ding doen.

Ik heb hem wel laten weten dat ik bezig ben om J. zindelijk te maken. Op het potje plast als ze thuis is gaat prima, maar poepen is een dingetje. Zonder dat ik het hoefde te vragen zei hij: “Ik ga het hier dan ook met haar oefenen.” Super, we zitten wat dat betreft gelukkig op één lijn.

Het lukte!

Niets vermoedend krijg ik zondag een appje waarin hij vertelt dat J. een flinke nummer 2 heeft gedaan op het potje!! Zij was zelf ook echt heel erg trots, want het heeft eventjes geduurd voordat ze dit heeft durven doen.
Ze klapte iedere keer weer dicht als ze wist dat ze moest poepen, maar geen luier om had. De paniek sloeg toe. Arm kind.

Hoe nu verder?

Nou ja nu moet ik hier natuurlijk doorpakken. Zoals je hier kan lezen ben ik een hele luie zindelijkheidstrainer. Maar ze is wijs zat en heeft het nu niet alleen goed door, maar durft het ook. Dus wat wil ik nog meer? Het enige wat ik nu hoef te doen is haar helpen herinneren en uitbundig juichen voor als het weer is gelukt, dan is ze zo zindelijk! Dat moet te doen zijn toch?

Als ze dit onder de knie heeft, dan wordt de volgende stap: Zonder luier naar buiten! Hebben we haast? Nee zeker niet. Ze wordt pas over 2 maanden 2. De gemiddelde leeftijd dat kinderen overdag zindelijk worden is tussen de 2 en 3 jaar. Ze is er lekker vlot bij, dus we hebben nog alle tijd. J. bepaalt het tempo, ik moedig het alleen maar aan.

Tot het volgende deel!

Liefs,

Nova

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *