instagram

131   2890
137   3489
37   2546
130   4975
112   4013

Sinds ik moeder ben… 10 facts

Alweer een aantal weken geleden vroeg lieve mama van Ivar, Sylvie, mij naar de: Sinds ik moeder ben… 10 facts. En dan nu, eindelijk, zijn hier mijn 10 facts. De tags zijn hartstikke leuk, op die manier leren jullie mij steeds iets beter kennen als mama.

Het was best even zoeken naar 10 dingen die ik anders doe sinds ik mama ben, maar volgens mij ben ik aan een aardig lijstje gekomen. Veel lees plezier!

❥ Plan ik veel beter.

Dit is denk ik heel herkenbaar. Alles moet worden gepland, want je bent nu niet meer alleen. Als je het plannen eenmaal onder de knie hebt, dan is er geen vuiltje aan de lucht.

❥ Lijkt het wel alsof ik minder slaap nodig heb dan voorheen.

Klinkt misschien heel gek, maar zo ervaar ik het wel. Ik slaap nu sowieso lichter dan voorheen, je hoort alles van de kleine en wil het niet op je geweten hebben dat je sliep als er wat ernstigs gebeurd..

❥ Maak ik veel meer gebruik van de auto.

Om overal sneller te zijn, maak ik veel gebruik van de auto. Ik zit soms aan bepaalde tijden vast dat ik hem moet ophalen, dus dan komt een auto heel goed van pas.

❥ Leef ik veel bewuster.

Ik ben enorm dankbaar voor het leven. Ik heb nu zelf leven gegeven aan een ander en het is iets onbeschrijfelijk, maar wel heel mooi!

❥ Ben ik me eigenlijk echt bewust wat mijn lichaam allemaal kan.

Voor mijn zwangerschap was ik helemaal niet bezig met zwangere vrouwen, bevallingen etc. Ik wist toen al wel dat ik graag een gezin wilde, maar zag alleen de leuke en zonnige kanten natuurlijk. Ik heb enorm veel respect voor een vrouwelijk lichaam gekregen nadat ik zelf een bevalling heb doorstaan.

❥ Vind ik het helemaal niet meer erg om vies te worden.

Als E. over mijn outfit heeft gespuugd is dat vervelend, maar dan heb ik wel zo iets van tja jammer dan. Ik pak met het zelfde gemak weer iets anders. Als het nou heel belangrijk is en ik haast heb bijvoorbeeld? Dan zorg ik er wel voor dat ik iets zorgvuldiger te werk ga met hem.

❥ Is mijn reactiesnelheid enorm verbeterd.

Als E. een onverwachtse beweging maakt, dan ben ik toch echt degene die hem zal moeten opvangen..

❥ Sta ik meer in de keuken.

Dit is echt een confession.. Ik ben helemaal geen keukenprinses, maar de aardappeltjes en groenten koken helaas niet van zelf. En hij moet toch echt eten!

❥ Ben ik nu nog drukker met online shoppen.

Ik zie de leukste, schattigste en stoerste kleding voor E. en heb dan al meteen een hele look in mijn hoofd. Dan is het erg moeilijk om het niet te kopen..

❥ Ben ik gelukkig nog steeds wie ik was voor dat ik mama werd.

Ik ben nog even gek, nog even leuk en lach nog even veel! Ik had nog echt een typisch beeld als klein meisje in mijn hoofd van moeders. Ik dacht dat ik ook zo ‘saai’ zou worden. Nou, ik ben geen spat veranderd. Ik heb nu alleen iets om trots op te zijn!

Ik tag Dynah, lieve mama van Jody, om de sinds ik moeder ben.. 10 facts in te vullen. 

Volg:
0
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 25 mei 2015 / 1:06 pm

  Zo herkenbaar! Inderdaad, zodra je een kleine in huis hebt slaap je gek genoeg veel lichter als voorheen. Leuk om je antwoorden te lezen.

 2. 25 mei 2015 / 12:58 pm

  leuke tag! Ik heb ook minder slaap nodig dan voordat ik moeder ben, of misschien komt het doordat 24uur in een dag opeens veel te weinig is.

  • Nova
   25 mei 2015 / 1:08 pm

   Bedankt Saskia!
   Ja 24 uur is echt te weinig, haha. Het gaat allemaal zo snel!

 3. 25 mei 2015 / 11:45 am

  Wat een herkenbare dingen, leuk! Behalve m’n autogebruik ken ik mezelf eigenlijk in al je punten terug 🙂

  • Nova
   25 mei 2015 / 12:18 pm

   Ja, dat zag ik dus ook bij jou haha. Ik ben juist veel meer onderweg met de auto, gaat allemaal zo veel sneller!