instagram

Hoe draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld? | More Than a Mom

Ik heb altijd een groot verlangen gevoeld om mensen in ontwikkelingslanden te helpen. Het klinkt nu alsof ik een perfecte burger ben, dat is natuurlijk niet wat ik probeer te zeggen. Het is lastig te omschrijven, want het is iets wat ik echt van binnen voel om te doen. Dit jaar heb ik besloten dat het niet bij een sterk verlangen blijft, maar ga ik er ook echt wat mee doen.


Waarom wil ik wat doen?

Ik denk er vaak aan hoe bevoorrecht ik en mijn kinderen zijn dat wij in Nederland leven. Ik leg mijn zoon E. (5) ook uit dat niet ieder kindje op de wereld een bed heeft om in te slapen of dat niet iedereen voldoende eten en drinken heeft. Twee grote kijkers kijken mij vol ongeloof aan. “Hoe leven de mensen dan?” Zie ik hem gewoon denken. Het is een hard onderwerp om aan te snijden met je kindje. Is het nodig om dit al met hem te bespreken? Ik denk het wel. Ik leer mijn kinderen zo vroeg mogelijk dat iedereen anders is, maar wij wel gelijk zijn. En juist daarom moeten wij ook voor elkaar opkomen en elkaar helpen als het nodig is. Kindjes die geen eigen bed hebben en niet voldoende te eten of te drinken hebben, hebben hulp nodig. Ik kan het dan wel erg vinden en mij ervan bewust zijn dat wij het hier zo goed hebben, maar wat doe ik hiertegen? Kan ik niet mijn steentje bijdragen? Zeker wel. En dat is dus ook wat ik wil gaan doen.


Wat wil ik gaan doen?

Je kan op verschillende manieren mensen in ontwikkelingslanden helpen. Vrijwilligerswerk doen, de mensen financieel ondersteunen en kleding of andere benodigdheden toesturen. Dat laatste doe ik trouwens al regelmatig, maar ik wil nu meer doen. Aan het begin van dit jaar had ik voor mijzelf besloten dat ik vrijwilligerswerk wilde gaan verrichten in een ontwikkelingsland. Hoe, wanneer en waar wist ik allemaal niet. Ik wist alleen wel dat ik het graag wilde doen en ging op zoek naar een organisatie die bij mij zou kunnen aansluiten. Het was echt een speld in een hooiberg en ik liet het daarom even voor wat het was. Iets in mij zei: “Het komt wel.” En ja hoor, daar kwam World Vision met het concept Chosen op mijn pad.

World Vision

World Vision is een
die wereldwijd hulp beidt aan arme en kwetsbare mensen. Word Vision is werkzaam in meer dan 100 landen ongeacht religie of overtuiging. Bij World Vision staan kinderen altijd centraal. De duurzame projecten van World Vision hebben in veel gevallen een duur van 10 tot 15 jaar. In die periode werken ze nauw samen met de lokale bevolking en er wordt gewerkt aan een zelfredzame gemeenschap, zodat zij leren om op eigen benen te staan.


Chosen

Chosen is opgezet door World Vision. Chosen draait de rollen om, want kinderen in ontwikkelingslanden kiezen zelf hun Nederlandse sponsor op een sponsorkinderfeestje. Wij als sponsor kiezen nu dus niet, maar dat doen dus echt de kinderen. Zij staan altijd centraal bij World Vision, omdat zij geloven in de kracht van kinderen. Buiten het feit om dat een kind zelf een sponsor laat kiezen een fantastisch idee is, is het ook goed voor het zelfvertrouwen van een kind. Zij mogen nu zelf een keer een keuze maken. Zij mogen nu zelf een keer hun stem laten horen. Hoe mooi is dat? Dit trok meteen mijn aandacht. Hier is duidelijk over nagedacht en hier wilde ik meer van weten.


Sponsor worden?

Ik ben erg enthousiast over Chosen en in tijden van COVID-19 zit vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland er niet zo snel in. Dit is de ideale uitkomst om toch mijn woorden om te zetten in daden. Je zal vanaf nu dan ook vaker het concept Chosen van World Vision voorbij zien komen op mijn socials. Zo wil ik mensen ervan bewust maken dat er echt hulp nodig is en dat zij dit via deze weg kunnen bieden. Hoe leuk is het om jouw foto op te sturen en dat daarna jouw foto wordt uitgekozen door een kindje en jij de foto van het kindje thuisgestuurd krijgt die jou heeft gekozen als sponsor? Er is vanaf het eerste moment meteen al een band tussen jullie. Zelf vind ik gevoel heel belangrijk en deze manier van werken voelt voor mij goed. Lijkt dit jou nu ook wat? Dan kan jij je
aanmelden als sponsor.


Liefs,

Nova

Volg:

Hoe draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld? | More Than a Mom
Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.