instagram

150   5567
25   1101
213   4232
43   2885
215   6229

The Phonecall – Tis the season for some toxic dick

Vorige week las je het eerste deel van “Tis the season for some toxic dick” en vandaag is het tijd voor hoofdstuk 2: The Phonecall..

Heb je het eerste deel gemist? Geen stress, je leest het hier.

Na een half uur naar mijn telefoon gestaard te hebben, raapte ik alle moed bij elkaar en drukte ik op het belicoontje onder zijn naam. Het duurde een paar secondes voordat het over ging, maar dat was lang genoeg om te beseffen dat ik een fout had gemaakt. Echter, voordat ik deze kon herstellen, werd de verbinding verbroken. Jayson had me weggedrukt. Ik voelde mijn hoofd heet worden en een brok in mijn keel ontstaan. Ik kon niet geloven dat ik mezelf voor de zoveelste keer had laten vernederen door deze guy. WTF was I thinking?

Terwijl de tranen in mijn ogen brandde voelde ik mijn telefoon trillen, het was een sms van Jayson! Hij gaf aan in overleg te zitten en me straks terug te bellen. Mijn tranen maakte plaatst voor een veel te grote smile, waardoor mijn kaak verkrampte. I was hyped AF. De emotie switch was zo heftig, dat ik het er ff uit moest gooien, dus begon ik maar te twerken, terwijl ik Cardi & Megan’s ‘WAP’ in mijn hoofd rapte. Crazy, I know en eigenlijk ook een beetje triest, maar whatever. Don’t judge me. Nadat ik weer tot mijn senses was gekomen, smste ik terug dat het prima was. Ik gooide mijn telefoon naast me neer op de bank en leunde ontspannen achterover.

Ineens realiseerde ik me dat ik in een zoommeeting met collega’s zou moeten zitten. Op mijn werktelefoon zag ik gemiste oproepen en appjes van mijn collega die wilde weten waar ik bleef. Terwijl ik mijn laptop opende, probeerde ik een smoes te bedenken die legit klonk. Dit is dus ‘The Jayson Syndrome’. Gewoon alles om je heen vergeten en totaal geen controle hebben over je emoties. Vermoeiend. Ik had trouwens knotless braids laten zetten, dus naast het feit dat ik te laat was, moest ik me ook voorbereiden op de ‘oh wat zit je haar anders’ opmerkingen. I was all over the damn place.

Terwijl ik keihard aan het liegen was, over de reden van mijn afwezigheid tijdens het eerste half uur van onze online vergadering, voelde ik mijn telefoon, die nog naast me op de bank lag, trillen. Ik zag Jayson’s naam staan. Fuck! Ik kon het niet maken om de meeting weer te verlaten, nadat ze net een half uur op me hadden zitten wachten, maar ik wilde ook geen gemiste oproep. Ik moest dus snel schakelen and I did. Terwijl mijn collega’s aandachtig naar mijn smoes aan het luisteren waren, drukte ik zonder het oogcontact met hen te verbreken, heel hard op de aan/uit knop van mijn laptop, totdat deze uitviel. Ik griste mijn telefoon van de bank en nam op.

Het horen van zijn stem na al die maanden, zorgde voor een stroomschok van mijn tenen naar mijn baarmoeder. Jayson fucking Jayson! De eerste minuten waren een beetje awkward, omdat we allebei nerveus waren. Dit hoorde ik aan zijn gestotter. Iets waar ik hem normaal mee zou pesten, maar wat me nu vlinders gaf. Ik kon niet anders dan gewoon eerlijk zeggen dat ik hem miste. Hij miste mij ook en vanaf dat moment was het ijs gebroken en voelde het weer als vanouds. We hebben ruim een uur met elkaar aan de telefoon gezeten. Hij stelde voor om snel weer een keer iets af te spreken, gewoon gezellig bijkletsen. I was like yeah right, maar speelde het spelletje mee en gaf aan dat een goed idee te vinden. We beĆ«indigde het gesprek met de belofte, later met elkaar te appen. Ik heb mijn collega’s tijdens ons gesprek trouwens een bericht gestuurd met de mededeling dat mijn laptop was gecrasht.

Al zittend op de bank, staarde ik met een glimlach voor me uit, terwijl ik het gesprek van zojuist aan het overanalyseren was. Mijn gedachten schoten alle kanten op en ik voelde me euforisch. Ik moest dit met Kayla delen!

Tijdens het openen van ons appgesprek, realiseerde ik me dat ze totaal niet blij voor me zou zijn. Als mijn BFF gunt ze me het allerbeste en in haar ogen valt Jayson daar niet onder. Tot een paar uur geleden was ik het volledig met haar eens, maar het meest hardnekkige symptoom van de ‘The Jayson Syndrome’, is dat zijn charme mijn mening over hem als een blad aan een boom kon doen veranderen. Ik besloot Kayla alsnog te appen en zoals verwacht, vroeg ze me of ik serieus was en waarom ik deze keuze had gemaakt. Ik weet dat ik net schreef dat ze altijd het beste met me voor heeft, maar nu vond ik haar hinderlijk, omdat ze mijn high opfokte. Ik besloot niet te reageren, maar een lekkere warme douche te gaan nemen. Ik wilde dit heerlijke gevoel vasthouden en fantaseren over de geilste momenten met Jayson, terwijl de massagestand van de douchekop haar werk deed.

Na een veel te lange, maar zeer bevredigende badkamersessie, voelde ik me helemaal zen. Ik besloot een wierookje en wat Kaneelkaarsen aan te steken, om nog meer in mijn high vibrating mood te komen. Daarna plofte ik ontspannen neer op de bank en pakte mijn telefoon. Ik zag drie gemiste oproepen van Kayla en voelde me schuldig, maar dit gevoel was ik een seconde later weer vergeten, toen ik zag dat Jayson me had geappt. Ik had niet verwacht dat hij zich ook echt aan zijn belofte zou houden. Terwijl ik zijn app opende, vroeg ik me af of hij dit keer misschien wel echt veranderd was.

Jayson had een selfie van zichzelf gestuurd en vroeg me te raden waar hij was. Ik zag het meteen. Hij zat bij Guno’s. Ons favoriete eettentje. De gedachte aan de authentiek Surinaamse maaltijden van Guno’s, deden mijn maag rammelen. Ik beschuldigde Jayson van marteling en vroeg hem om Guno de groeten van mij te doen. Hij appte dat ik dit zelf mocht doen, waarna ik een videocall van hem kreeg. Even raakte ik in paniek, maar het zou raar zijn om niet op te nemen and my hair looks fresh, dus er kan niet veel mis gaan. Ik nam de oproep aan en zag Guno in beeld verschijnen. Hij gaf aan mij veel te lang niet te hebben gezien en vroeg me gezellig langs te komen. Dit was voor hem voorlopig de laatste dag dat het restaurant open zou zijn, vanwege de Corona maatregelen. Hij kon dus alle support gebruiken. Ik was er niet op voorbereid Jayson vandaag al te zien, maar tegen het argument van Guno kon ik ook niet op. Jayson riep op de achtergrond dat hij op me zou wachten. Mijn zen modus had inmiddels plaatsgemaakt voor een mengelmoes van opwinding en nervositeit. Ik stemde in met het verzoek van Guno en hing op. Terwijl ik een diepe zucht nam en me afvroeg wat ik aan zou trekken, appte Jayson; Tot zo!

Ik spreek jullie snel!
Janey

Dit verhaal is geschreven door schrijfster, regisseur en producer Rasheida Adrianus. Volgende week lees je het 3e hoofdstuk van Tis the season for some toxic dick. Het hoofdstuk heet: The Jayson Syndrome. Zien wij je dan weer terug?

Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *