instagram

Zonder kinderen op vakantie: een aanrader of niet?

Bij E. en bij J. ben ik beide keren kort na de bevalling op vakantie gegaan. Ik vertel in deze blogpost mijn ervaring en het verschil tussen deze twee vakanties.

Vooroordelen

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn (vele) mensen die vinden dat je niet als ouder alleen op vakantie kan. Doe je dat wel? Bereid je dan voor op een aantal nare opmerkingen. Denk aan: “

Je hebt voor kinderen gekozen, dan laat je ze toch niet achter?

” Of ”

Als je zo graag alleen op vakantie wilde gaan, dan had je nog niet aan kinderen moeten beginnen.

” Ik ben het hier duidelijk niet mee eens. Mijn blog zegt eigenlijk al waarom. We zijn meer dan alleen moeders. Natuurlijk doen wij alles voor onze kinderen, maar de kinderen worden er echt niet leuker op als jij jezelf verliest. Je blijft zoveel mogelijk bij jezelf als jij jezelf niet wegcijfert.

Gelukkig zijn er ook vele mensen die het juist aanmoedigen, net als ik!

Barcelona

Toen E. 2,5 maand oud was, ben ik 4 dagen naar Barcelona geweest. Een vriendin die studeerde daar en ik ging haar opzoeken. De vakantie lees je
. Vond ik het erg? Nee absoluut niet. Ik voelde mij ook echt geen moeder toen ik net was bevallen van E. Ik had het er erg moeilijk mee en na deze vakantie startte ik ook met More Than a Mom. Ik hoorde mij niet zo te voelen en dat wist ik. Toen ik mij realiseerde waar het vandaan kwam, ging ik dit met anderen delen. Ik zal vast en zeker niet de enige zijn die zich zo voelt/voelde.

Engeland

Zonder kinderen op vakantie

Deze vakantie hadden wij al gepland voordat ik wist dat ik zwanger was van J. Toevallig vond deze vakantie ook twee maanden na de bevalling plaats. Inmiddels ben ik 3,5 jaar ouder en sta ik ook echt anders in het leven. Na de bevalling van J. voelde ik mij wel echt een moeder. Een hele trotse moeder om precies te zijn. Ik wist ook dat ik het dit keer wel heel erg moeilijk zou hebben om mijn kindjes los te laten, maar toen dacht ik al heel gauw weer aan mijn blog. Als ik mijzelf wegcijfer, dan hakt dat er later in en daar wordt niemand gelukkiger van.

Mijn ervaring

Ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Iedere dag heb ik mijn kindjes dmv videobellen gezien. Niet dat E. heel veel aandacht voor mij had hoor, maar het was weer even fijn. Zelf heb ik het ook heel goed volgehouden en ook echt kunnen genieten van mijn me time.  Ik heb het geluk dat ik een moeder heb die super goed voor mij klaarstaat en mij ook echt alle steun biedt die ik  nodig heb. Dat scheelt ook wel een hoop als ik heel eerlijk ben.

Zonder kinderen op vakantie

Antwoord op de vraag.

Nee! Dat ben je dus absoluut niet. Sterker nog, ik raad het aan. Als je de mogelijkheid hebt, dan zou ik het zeker doen. Er bestaat geen mens die het vervelend vindt om op vakantie te gaan. En als moeder mag je best wel wat tijd voor jezelf vrijmaken. Ik heb het natuurlijk niet over weken, maar een paar dagen er tussen uit doet een mens goed!


Liefs,


Nova

Volg:

Zonder kinderen op vakantie: een aanrader of niet?
Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.