instagram

Zwarte kinderkleding go or no go?

Zwarte kinderkleding en/of speelgoed. Je hebt het denk ik wel door dat dit steeds meer te verkrijgen is. De een moet hier niets van hebben, de ander denkt: “Why not?” en dan heb je mensen zoals ik die zeggen:

YES!


Zwart, black & noir.

Ik ben zelf echt gek op zwart (en wit) en dat is nog zacht uitgedrukt. Mensen die mij kennen weten ook dat dit gewoon mijn kleuren zijn. Het begon allemaal bij mijn moeder. Zij staat er om bekend dat zij

altijd

zwart aan heeft. Dat ik dus ook van zwart houd, is geen verrassing. Net zo min als dat ik voor mijn kind dus ook veel zwart draag. En dit was al voordat ik mij bezig hield met Instagram, waar dit een zogenaamde trend blijkt te zijn.

Trend

Jij draagt zeker alleen maar zwart/wit voor hem omdat het nu helemaal hip is?

Uhm, nou nee. Ik moet eerlijk gezegd echt mijn best doen om hier niet scherp op te reageren. Er zijn natuurlijk mensen die zwart/witte kleding kopen voor hun kindjes omdat het hip schijnt te zijn, maar ik ben daar absoluut geen van. Er rust een soort van taboe op kleurloze kinderkleding. Mij is zo vaak gevraagd of hij wel eens kleur draagt? “Want dat hoort bij een kind.”

Pardon?

Mag ik dat misschien zelf bepalen? Als ik MIJN kind kleurloos door het leven wil laten gaan, dan doe ik dat. Ik zeg toch ook niet tegen mensen die hun kinderen alle kleuren van de regenboog dragen dat het misschien tijd wordt om zwart/witte kleding aan te doen want dat doet minder pijn aan mijn ogen?

Zwarte kinderkleding

His own style

Ik ben van mening dat de persoonlijkheid van een kindje ervoor zorgt dat een outfit invulling krijgt. Ik bedoel iedereen kan alles dragen, maar bij de een staat het anders dan bij de ander. En gelukkig maar!

Het is natuurlijk mijn stijl voor hem, maar ik zeg altijd

E. got his own style.

Dat komt omdat hij de kleding die ik voor hem draag rockt op zijn manier. Thank God voor de shops die aan deze zogenaamde trend meedoen, anders had ik het denk ik erg zwaar. Gedwongen kleurrijke kinderkleding dragen terwijl ik zelf het liefst in allerlei tinten zwart door het leven ga…

Zwarte kinderkleding

Draagt E. dan ook echt alleen zwart/wit?

Nee hoor, voor mijn doen heeft hij genoeg kleur in zijn kast. Geel gaat hem alleen echt niet worden.. Buiten het feit om dat het niet mijn kleur is, vind ik het ook niet bij hem staan. Blauw en donkergroen zijn hier favoriete echte kleuren in zijn kast. Uiteraard gecombineerd met zwart. Tot nu toe heb ik alleen de kleuren blauw met blauw kunnen combineren. Verschillende kleuren met elkaarcombineren gaat mij te ver. Ik kan het ook gewoon niet. Respect voor de mensen die dit wel doen en zich er nog goed bij voelen ook. Ik doe het jullie zeker niet na.

Zwarte kinderkleding

Leef en laat leven

Dit zouden zoveel meer mensen moeten doen. Ik vraag mij serieus waar af wat er in iemand om gaat om een negatieve opmerking te maken over iemand zijn/haar stijl voor nota bene zijn/haar kind. Het is het kind van een ander, niet die van jou. Waar maak jij je druk om? Dat de een gelukkig wordt van 3 verschillende printjes in een outfit en dat ook nog eens in 3 verschillende kleuren, dat is helemaal prima. Zo gelukkig word ik als ik mijn kind in black zie.

Wat ik probeer te zeggen is dat men snel een oordeel heeft wat betreft deze ‘trend’. We doen allemaal mee met trends. En zo ook moeders in dit geval met de monochrome trend.

Black shoptips

Hier een klein lijstje van de shops waar je deze zogenaamde trend kunt kopen.

(Ja echt)

(Yep..)

Er zullen er vast en zeker nog veel meer zijn, maar dit was even het eerste wat in mij op kwam.

Ik heb het trouwens de hele tijd over een zogenaamde ‘trend’ gehad, maar dat is het niet. Bij mij niet in ieder geval. Hier is het een

lifestyle.

Zwarte kinderkleding

Volg:

Zwarte kinderkleding go or no go?
Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.