instagram

More Than a Mom – Monique | More Than a Mom

We trappen vandaag af met het rubriek More Than a Mom. Iedere maandag zal er een verhaal online komen over een moeder wat haar meer dan een moeder maakt. Vandaag het verhaal van de 26 jarige Monique. Lees je mee?“Ik ben Monique, 26 jaar jong en ben een alleenstaande mama van een dochtertje  van 4,5 jaar oud.


Toen ze net 1 jaar was, ging mijn relatie met haar vader op een niet zo leuke manier over, wat mij een ‘single mom’ maakte.  Dan ben je net 22, heb je een kindje van 1, vaste lasten die ineens op jouw schouders vallen en een fulltime baan.


Op het werk ging het slecht, mijn vader zijn gezondheid was erg slecht en daarbij kwam ook een slopende rechtszaak met de vader van mijn dochter. Toen ik 23 was werd dit mij te veel en werd ik gediagnosticeerd met een burn-out. Iets waar ik totaal niet trots op was, maar ik kon het niet meer aan. Het alleen opvoeden van mijn dochtertje viel mij erg zwaar.


Als enige ouder willen ze je volle aandacht, iets wat ik toen niet kon geven en waar ik mij nu 3 jaar later, nog erg schuldig over voel. De burn-out heb ik inmiddels de grond in geboord en heb een nieuwe leuke fulltime job. 40 uur op kantoor, en mijn  dochtertje gaat inmiddels naar school.


Het liefst breng en haal ik haar van school, maar helaas gaat dit niet. Mijn zus past op, wat een fijn gevoel geeft omdat ik weet dat het goed zit, maar toch voelt het alsof ik faal. Faal als moeder, omdat ik 40 uur op kantoor zit en haar niet naar        school kan brengen en halen. Ik weet dat ik dit voor haar doe, zodat ik haar een goed leven en een dak boven haar hoofd kan bieden, maar toch knaagt het aan me.


Eenmaal thuis na een lange dag op kantoor (zo rond 18:45 komen we thuis), is het snel koken, eten en hup naar bed. Zodra ze me ziet zie ik haar glunderen, mama is er weer! Alle verhalen van wat ze die dag gedaan heeft komen naar voren, iets waar ik erg van geniet!


Ik probeer nog steeds een goede balans te vinden in het ouderschap.Gelukkig leer ik steeds meer om van de kleine dingen te genieten, de kuiltjes in haar wangen als ze lacht, de bijdehante opmerkingen die ze kan maken, of als ze mee en knuffel geeft en zegt dat ze me lief vindt en van me houdt. Die momenten koester ik enorm.


Het ene weekend is ze bij mij en het andere weekend is ze bij haar vader. Als ze bij mij is probeer ik nu zo veel mogelijk samen te doen. Lekker naar het bos, strand, speeltuin of lekker shoppen, iets wat ze net als haar moeder, enorm leuk vindt!  Ondanks dat het nog steeds vermoeiend is, fulltime werken en een kind opvoeden,zou ik het voor geen goud willen ruilen!

Liefs, Monique ”


Wil jij ook jouw More Than a Mom verhaal delen met mij en mijn lezers? Maakt niet uit of je fulltime werkt, studeert, of een huismoeder bent. Je bent altijd meer dan alleen ‘maar’ een moeder!Stuur dan een email naar [email protected]. Ik heb nog een aantal
om weg te geven. 🙂

Volg:

More Than a Mom – Monique | More Than a Mom
Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.