instagram

Welk type moeder ben jij?

Moeders. Je hebt ze in alle soorten en maten. In dit artikel lees je een aantal verschillende types die wel eens heel erg herkenbaar zullen zijn. Benieuwd tot welk type moeder jij behoort?


Respecteer elkaar

Laat ik vooropstellen dat ik iedereen zijn/haar opvoeding respecteer. Net zoals iedereen heb ook ik overal een mening over. Dat is niet meer dan normaal. Het zit ‘m vooral in wat je met je mening doet. Tegenwoordig is het heel makkelijk om van alles achter een schermpje te roepen en het dan te gooien op artikel 7 van de grondwet: Vrijheid van meningsuiting. Laten we het uiten van je mening gewoon lekker achterwegen laten en even smakelijk lachen om welke type moeders er zijn. Niemand is perfect, dus welk type je ook bent wees er lekker trots op!

De dictator

Zal ik dan maar beginnen bij het type waar ik toe behoor? Ik ben een echte dictator for sure. Een dictator heeft overal regels voor. Handen wassen bij binnenkomst, niet kliederen met eten,
, denkt altijd vooruit en heeft negen van de tien keer last van minimaal één vorm van
. En ga zo maar door. De dictator houdt van duidelijkheid. Controlfreak is her middle name.

Het bio trutjeBiologisch, eigenlijk heel logisch.

” is helemaal jouw motto. Meestal zijn deze gezinnen ook vegetarisch of zelfs veganistisch. Alles wat in de monden van de gezinsleden verdwijnt is biologisch. De achtertuin staat vol met zelf gekweekte groente en fruit en er worden allerlei trucjes uitgehaald om het milieu zo min mogelijk tot last te zijn.

De fitmom

Net bevallen? “Oh ik kan wel even een paar gewichten heffen hoor”. Naar school fietsen? “Mijn kind wel ja, ik loop er joggend naast.” De moeder die eeuwig bezig is met haar lichaam en waar het ook heel duidelijk aan te zien is (jaloers makend!!). Deze moeder heeft energie voor tien. Een avondje voor de tv zitten? Daar doet ze niet aan. Een avondje voor de tv sqauatten wel.

De carrière tijger


Bij de carrière tijger wordt het gezinsleven om haar carrière heen gepland. Het is altijd rennen en vliegen, want je hebt het druk met jouw baan. Geen tijd om deel te nemen aan schoolactiviteiten oid, want dat valt altijd onder werktijd en dan ben jij niet beschikbaar. De weinig vrije tijd die je hebt breng je wel zo veel mogelijk door met jouw gezin.

De betweterige moeder

“Weet je hoe ik dat altijd deed?” Dat is de zin waar iedere betweterige moeder haar verhaal mee start. Ze willen maar al te graag hun manieren aan jou overdragen en weten overal wel het antwoord op als het om opvoeden gaat. Dus als je ergens mee zit, zoek even zo’n moeke op (of eigenlijk zoeken zij jou op) en je krijgt al advies voordat je het hebt gevraagd.

De Loedermoeder

Deze is heel bekend. Loedermoeder staat nog net niet in de dikke van Dale. Een loedermoeder vindt alles best. Wil je avondeten met een Ipad voor je neus? Prima. Snoep als ontbijt eten? Why not. Wil je kind wat drinken en zit je net lekker onderuitgezakt op de bank nadat je een glas Cola voor jezelf hebt ingeschonken? Geen stress. Jij geeft je kind dan gewoon even een slok van jouw Cola, zodat je niet hoeft op te staan en hij/zij stopt met zeuren. Kind blij, jij blij.

De picture perfect

Alles moet voor deze moeder ‘perfect’ zijn. Picture perfect moeders vind je voornamelijk op
. Daar kunnen ze lekker hun o zo perfecte leventje showen. Niemand hangt graag de vuile was buiten, maar als jij een keer het avondeten een kwartier later op tafel heb gezet dan mag niemand dat ooit te weten komen. Want hey, je bent immers perfect.

De vergelijker

“Schrijft jouw vier jarige zijn/haar naam nog niet? Dat deed die van mij met drie jaar al.” Of “mijn kind eet altijd zijn bord leeg, die van jou niet?” De moeder die altijd van alles moet vergelijken. Of ze het nou doet om zichzelf hier door beter te laten voelen of doordat zij serieus is geïnteresseerd in hoe een ander het doet, laten we even in het midden.

De kijk-mijn-kind-dan moeder

We zijn allemaal trots op onze kind(eren). Maar de kijk-mijn-kind-dan moeder zal er alles aan doen om jou net zo trots op haar kind(eren) te maken als dat zij zelf is. Zij houden graag zoveel mogelijk mensen persoonlijk op de hoogte van de ontwikkeling van haar kind(eren). En met persoonlijk bedoel ik individuele appjes of andere prive berichten. Het maakt de kijk-mijn-kind-dan moeder ook niet uit naar wie ze de foto’s of filmpjes versturen waar te zien is dat haar kind zijn/haar grote teen kan bewegen. Als zoveel mogelijk mensen het maar zien. En reageer je niet of bot/droog? Dan kan ze nog wel eens goed boos worden ook.

De timetable

Oftewel de schema moeder. Deze moeder heeft haar hele dag tot op in de puntjes uitgeschreven. Vanaf het moment dat zij haar ogen opent tot het moment dat zij haar ogen weer sluit. Deze moeder heeft ook een hele voorraad aan opvoedboeken in de boekenkast liggen die zij regelmatig doorbladerd en krijgt iedere maand een nieuwsbrief in de mail met alle informatie die bij de leeftijd van haar kind hoort. Alles gaat volgens schema’s en moet zij daar van af wijken? Dan kan je het beste bij haar uit de buurt blijven…

De chaoot

Een dag niet gestrest is een dag niet geleefd. Jij stuurt jouw kind in zijn/haar dagelijkse kleding naar school terwijl het carnaval is. Oops, vergeten. Sta je eens eindelijk op tijd op het schoolplein te wachten, sta je daar in je eentje. Alle kinderen zijn vrij ivm een studiedag. Shit! Je laat altijd alles slordig achter, want je bent altijd te laat. Hierdoor zijn smoesjes verzinnen jou op het lijf geschreven.

De onzekere

Deze moeder zijn wij allemaal wel eens. Een kind komt niet met een gebruiksaanwijzing, dus dat is niet meer dan logisch dat wij als moeder wel eens onzeker zijn. Schaam je hier alsjeblieft niet voor, want ook al merk je dit niet aan een ander wij hebben hier allemaal wel eens last van.

Welk type moeder ben jij?

Er zijn waarschijnlijk nog veel meer verschillende types, maar er zit tussen deze lijst vast en zeker een type (of misschien wel meerdere) tussen waar jij je in kan herkennen. Nogmaals, welk type moeder je ook bent dat maakt helemaal niet uit. We bedoelen het allemaal goed. Laat je in een reactie weten welk type moeder jij bent? Dat vind ik leuk!

Liefs,

Nova

Volg:

Welk type moeder ben jij?
Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.