instagram

Zwangerschap #1 vs. zwangerschap #2 deel 1

Ik ben nu op de helft van mijn zwangerschap. Misschien wel leuk om even terug te blikken naar de zwangerschap van E. ten opzichte van deze zwangerschap. Lees je mee?

Uitgerekende datum

Bij E. was ik half november uitgerekend en was ik 20 weken zwanger op ongeveer dezelfde datum wanneer ik baby no. 2 verwacht. Nu een zomer baby en E. is in de herfst geboren. Met shoppen is het af en toe nog wel even een dingetje. Ik kan een kindje dat in de zomer wordt geboren natuurlijk niet meteen alleen korte mouwen dragen, vooral niet in de zomers van Nederland. Maar om een baby nou een dikke trui of jas aan te doen in de zomer is ook wat. Ach, langzaam maar zeker komen we er wel!

20 weken echo

Afgelopen week had ik de 20 weken echo. Wat vond ik dat enorm spannend zeg! Naast het feit dat ik deze zwangerschap veel bewuster ben van wat er eigenlijk allemaal fout kan gaan (mede dankzij de meest verschrikkelijke halen die ik voorbij heb zien komen op social media), was ik ook gewoon heel erg benieuwd naar mijn meisje! Ze doet het nog steeds heel goed en er waren geen bijzonderheden. Ook fijn dat ik deze keer niet ben flauw gevallen, dus heb ik de gehele echo goed mee gekregen. Bij E. viel ik flauw en zijn ze er heel snel doorheen gegaan. Dat vond ik echt heel jammer, maar mijn lichaam trok het gewoon niet.

Cravings

Bij E. kon ik niet afblijven van ijsblokjes! Nu heb ik het heel erg met spa rood. Ik moet echt spa rood in huis hebben, anders raak ik lichtelijk in paniek! Verder kan ik nu vrijwel alles met mate eten en dat kon ik met E. ook niet. Ik was bij hem nog steeds kotsmisselijk, gelukkig zijn de ergste weken voor mij nu voorbij (denk ik?)

Energie

Het klinkt misschien gek, maar ik heb nu veel meer energie dan bij E. Ik was toen ook nog echt non stop aan het overgeven en dat is nu zo goed als voorbij. Hooguit 2 keer in de week nog en dat is voor mij echt prima te overzien. Ondanks dat ik E. ook nog heb, voel ik mij nu wel echt een stuk beter en fitter. Ik merk ook dat ik gewoon veel meer aan het genieten ben van het wonder dat in mijn buik aan het groeien is. Zo bijzonder, ik kan er maar niet over uit.

Terugblik

Grappig om deze terugblik zo te lezen. Dit ga ik zeker nog een keer doen wat verder in de zwangerschap om te kijken hoe ik mij dan voel en of het dan meer overeenkomt of juist helemaal niet.

Volg:

Zwangerschap #1 vs. zwangerschap #2 deel 1
Volg:
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.